• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.07.2020

15:48

AMERI NISU NI ZNALI DA SU NA METI! TURCI KRIŠOM testirali S-400 i to na SUPERTAJNOM AMERIČKOM LOVCU koji se kretao iz pravca Bliskog Istoka! SKANDAL NA POMOLU!

Vesti

AMERI NISU NI ZNALI DA SU NA METI! TURCI KRIŠOM testirali S-400 i to na SUPERTAJNOM AMERIČKOM LOVCU koji se kretao iz pravca Bliskog Istoka! SKANDAL NA POMOLU!

Podeli vest

Turska je testirala ruske sisteme PVO S-400 na avionima "F-22 Raptor" i "F-35 Lightning II", objavili su regionalni mediji

Rezultati testiranja su tajni, ali zbog izostanka kriticizma se veruje da su Turci prezadovoljni ruskim sistemom, prenose mediji.

Dve baterije ruskih sistema S-400 učestvovalo je na vežbi u turskoj "Myurt" bazi. Izvršena su najmanje tri testiranja na američkim "nevidljivim" avionima, a agencije prenose da je osim F-35 i tajni lovac F-22S bio u dometu ruskog radarskog sistema. Za to vreme, Amerikanci nisu imali pojma šta Turci rade.

Američki avioni pete generacije koji su bili "mete" kretali su se iz pravca Bliskog Istoka preko Crnog mora pravo ka Turskoj. Zbog njihove rute leta, a koja je na oko 200 kilometara od turske baze, stvorila se idealna prilika za Turke da testiraju S-400 i njihovu aerodinamičku ulogu. Ovo nije bio prvi put da Turska testira S-400 na američkim lovcima. U novembru 2019. godine pojavio se snimak testiranja radarskog sistema S-400 koji je locirao američke F-16 i F-4E avione.

Američki političari su zbog tih informacija "poludeli" od besa, dok je Senator Kristofer Van Holen samo prokomentarisao:

- Sada su prešli crvenu liniju!

Amerikanci su Turskoj izneli ponudu da otkupe ruski sistem S-400, ali su zvaničnici iz Turske tu ponudu odmah odbacili ne želeći da naruše svoj odnos sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sparta

pre 3 godine

S 400 Trijumf je bukvalno MONSTRUM UBICA svega što leti !!!! Nevezano za Tursku, Ameri lude jer je S 400 sve blokirao njihove zlokobne planove kako za Rusiju tako i druge zemlje.. jer sve vise zemalja zeli da kupi S 400 Trijumf !!! A izlazi sada i S 500 PROMETEJ, u kombinaciji sa S 400 - tu ni muva neće proći !!!! I ne postoji za Ruse nevidljivi avioni, rakete itd..

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17