• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.07.2020

23:05

PET MILIONA STANOVNIKA U KARANTINU! U Melburnu uvedene najstrožije mere ZBOG KORONAVIRUSA!

Vesti

PET MILIONA STANOVNIKA U KARANTINU! U Melburnu uvedene najstrožije mere ZBOG KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Jučerašnja smrt dvojice muškaraca, jednog u šezdesetim godinama i jednog od 90 godina, povećala je u Viktoriji, drugoj po velicini drzavi u Australiji ukupan broj umrlih od KOVID-19 na 106 zbog cega vlasti ponovo uvode karantin za 5 miliona stanovnika u Melburnu i jednom regionalnom području, saopštio je danas premijer Danijel Endruz nakon rekordnog dnevnog rasta broja slučajeva koronavirusa

- Ovo su neodrživo veliki brojevi novih slučajeva - rekao je Endruz na konferenciji za novinare

Melburn je tokom prethodnog dana zabeležio 191 slučaj zaraze što je najviše od početka epidemije. Dan ranije registrovano je 127 novih slučajeva.

Karantin stupa na snagu od sutra uveče i biće na snazi šest sedmica.

Endruz je rekao da se u Melburnu očekuje "ogromna šteta" zbog uvođenja blokade, ali je insistirao da nema alternative i da će pandemija odneti hiljade života ukoliko izmakne kontroli. 

DELOVI MELBURNA U KARANTINU! Više od 3.000 ljudi pod totalnim katancem!

- Oni prostori koji su se oprezno otvarali moraće ponovo da pređu na uslugu dostave - izjavio je premijer i dodao da će ostale firme koje su se otvorile morati da se zatvore.

Endruz je rekao da se očekuje pogoršanje stope širenja zaraze pre nego što situacija postane bolja i naglasio da će se stanovnici koji pokušaju da napuste blokiranu zonu suočiti sa "ozbiljnim kaznama".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17