• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2020

19:15 >> 20:02

STIŽU PRVE ČESTITKE ZA BAJDENA! Posle Džonsona i Trudoa, čestitali i Makron, zvaničnici EU...

Vesti

STIŽU PRVE ČESTITKE ZA BAJDENA! Posle Džonsona i Trudoa, čestitali i Makron, zvaničnici EU...

Podeli vest

Neposredno nakon što su američki mediji proglasili Džoa Bajdena za novog, 46. predsednika SAD, počeli su da se oglašavaju svetski lideri, čestitajući demokratskom kandidatu na pobedi

Među prvima mu je čestitao kanadski premijer Džastin Trudo, koji je poželeo sreću Bajdenu.

- U ime vlade Kanade, čestitam Bajdenu i Kamali Heris na činjenici da su postali novi predsednik i potpredsednica SAD - napisao je Trudo na Tviteru.

I predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je Džou Bajdenu izbor za predsednika SAD.


"Amerikanci su izabrali svog predsednika. Čestitke za Bajdena i (Kamalu) Heris. Imamo mnogo posla da prevaziđemo današnje izazove u svetu! Hajde da radimo zajedno!", napisao je Makron na Tviteru.

Čestitke i iz Brisela

Evropska unija takođe je čestitala Džou Bajdenu i Kamali Heris na izboru za predsednika i potpredsednicu SAD.

U ime EU Bajdenu su pobedu čestitali šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i šef diplomatije EU Žosep Borelj.

"EU još jednom naglašava svoju predanost snažnom transatlantskom partnerstvu i spremna je da stupi u kontakt s izabranim predsednikom, novim Kongresom i administracijom", stoji u saopštenju Evropskog saveta.

U Briselu su pozdravili rekordni odziv birača u SAD i poručila da prate postupak potvrđivanja rezultata.
 



Premijer Belgije Aleksander de Kro poželeo je Bajdenu sve najbolje.

"Gospodine Bajden, čestitam vam što ste postali 46. predsednik SAD. Rekordan broj ljudi je izašlo na izbore, što pokazuje koliko je aktivan američki politički zivot i demokratija", napisao je De Kro na Tviteru.

Oglasio se i premijer Velike Britanije Boris Džonson, takođe putem Tvitera:

- Češtitke za Bajdena, kao i za Herisovu, na njenom istorijskom dostignuću. SAD su naš najvažniji saveznik i radujemo se što ćemo tesno sarađivati na zajedničkim ciljevima, počev od klimatskih promena, trgovine, do bezbednosti u svetu.

Među prvima koji je češtitao Bajdenu bio je i premijer Grčke Kirijos Micotakis.

- Želim da čestitam Bajdenu, koji je oduvek bio istinski prijatelj Grčke. Siguran sam da će tokom njegovog mandata odnosi naše dve zemlje biti još jači - izjavio je Micotakis.

(IZBORI U AMERICI UŽIVO) Bajden osigurao pobedu, Tramp ga optužio da se lažno predstavlja kao predsednik

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

NAJGORI IZBORI U AMERICI U ZADNJIH 50 GODINA,PRLJAV VES NA SVE STRANE,PO MENI IZBORE AKO OSTANE OVAKO DOBIO JE BAJDEN ZAHVALJUJUCI VELIKIM MEDIJSKIM RATOM PROTIV TRAMPA U KOME SU UCESTVOVALI MNOGE TELEVIZIJE OD ZNACAJA U AMERICI.TRAMP SE BORIO KOLIKO SU MU DOZVOLJAVALI I OVO JE DOKAZ STA SVETSKI MEDIJI ZNACI ZA NEKU STRANU KOJI ONI PODRZAVAJU. TRAMP JE IMAO PROBLEME U CITAVOM MANDATU OD DEMOKRATA KOJI SU MU PAKOVALI SVE I SVASTA POKUSAVAJUCI DA GA DEGRADIRAJU NA SVAKOM KORAKU.NAJVECA TRAMPOVA GRESKA JE STO JE DEMONTIRAO I RAZOTKRIO KO U STVARI VLADA SVETOM I TO MU NISU OPROSTILI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija