• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

08.11.2020

18:46

LUKAŠENKO HAPSI SPORTSKE ŠAMPIONE, MISICE... Na protestima u Minsku privedeno više stotina ljudi! NEMA MIRA U BELORUSIJI!

Vesti

LUKAŠENKO HAPSI SPORTSKE ŠAMPIONE, MISICE... Na protestima u Minsku privedeno više stotina ljudi! NEMA MIRA U BELORUSIJI!

Podeli vest

Na najnovijim antivladinim protestima u Minsku uhapšeno je na stotine ljudi, među kojima je i osvajač srebrne medalje u desetoboju Andrej Kraučenko i šampion u kik-boksu Ivan Ganin, kao i bivša mis Belorusije Olga Kižnjikova

Nakon što su se na početku protesta okupili u centru prestonice Belorusije, demonstranti su se raštrkali širom grada, noseći crveno-bele zastave opozicije, preneo je Rojters.

Centar za ljudska prava "Viasna", koji nije registrovan u Belorusiji, saopštio je da je uhapšeno oko 360 ljudi, među kojima osvajač srebrne medalje u desetoboju Andrej Kraučenko i šampion u kik-boksu Ivan Ganin, saopštila je beloruska Fondacija za sportsku solidarnost.

Obojica su potpisala otvoreno pismo koje je potpisalo još 1.000 beloruskih sportista, u kome se zalažu za održavanje novih izbora.

(VIDEO) UKRAJINA BI DA KUPI AMERIČKE F-35, IMA LI MOSKVA RAZLOGA ZA BRIGU?! Kijev razmišlja da i sam napravi "brutalnog lovca"!

Agencija Tas je prenela da je beloruska policija za razbijanje demonstracija uhapsila na Trgu slobode dvadesetak žena. Prema očevicima, među njima je i Olga Kižnjikova, bivša mis Belorusije iz 2008. godine. Ona je, kao i ostale uhapšene žene, kombijem prebačena u policijsku stanicu.

Na video-snimcima su prikazani pripadnici službe bezbednosti odeveni u crno koji su imali pendreke, kako jure demonstrante i odvoze ih u vozilima. U jednom tržnom centru, policajci su zaključali vrata i pretresali kupce tragajući za transparentima i drugim materijalom.

Bezbednosne službe su zaustavljale i automobile i pretresali ljude u njima. Rojters je naveo da nije mogao da verifikuje nijedan snimak.

TAČIJU OBEĆANO DA ĆE BITI OSLOBOĐEN?! ZMIJA SE NIKAD NE BI PREDAO DA NEMA DIL SA ZAPADOM! Slučaj "Haradinaj" govori sve!

Pre nedelju dana policija ne protestima u Belorusiji uhapsila više od 200 ljudi. Najveći broj je uhapšen na protestima u Mogiljovu, Grodnu i Žodiškiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija