• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politiros/sohu

14.11.2020

08:10

KINEZI UPOZORILI: AMERIČKA ZASEDA ZA RUSIJU USRED EVROPE! Jasno je šta se krije iza "povlačenja" trupa iz Nemačke, MOSKVA NA OVO NE SME NASESTI!

Vesti

KINEZI UPOZORILI: AMERIČKA ZASEDA ZA RUSIJU USRED EVROPE! Jasno je šta se krije iza "povlačenja" trupa iz Nemačke, MOSKVA NA OVO NE SME NASESTI!

Podeli vest

Sjedinjene Države radije rešavaju sve probleme silom i oružjem u nastojanju da ojačaju svoj autoritet u svetu. Zbog toga Rusija - glavni protivnik SAD - uvek ostaje u pripravnosti, ocenili su kineski vojni analitičari za tamošnju agenciju Sohu

„Mnogo godina Sjedinjene Države radije koriste rat kao sredstvo za postizanje svojih nacionalnih ciljeva“, kažu kineski analitičari. „Čak i tokom ekonomskog procvata zemlje, Vašington je vršio i nastavlja da vrši vojni pritisak na druge države".

Još 2016. godine, tokom svoje predizborne kampanje, Donald Tramp je objavio da se protivi učešću SAD u stranim ratovima. Tada su se svuda čula obećanja o povlačenju američkih trupa sa teritorije drugih država, podsećaju autori članka.

„Međutim, obećanja da će se okončati besmislene vojne provokacije postala su samo odlaganje“, kažu kineski stručnjaci. Kao primer, navode situaciju sa povlačenjem dela američkog kontingenta iz Nemačke. Naime, kineski posmatrači ističu da zapravo nije reč o slanju vojnika kući, već o preraspodeli snaga. Vašington šalje ove „povučene“ trupe na drugo mesto, Rumuniju i Bugarsku, dakle bliže granicama Rusije.

„Na prvi pogled izgleda kao da će se prašina slegnuti, ali zapravo nije tako jednostavno“, kažu stručnjaci.

„Glasne najave o povlačenju trupa, uključujući i iz zemalja Bliskog istoka, samo su lukav trik čija je stvarna svrha pojačati pritisak na Rusiju. Moskva je zabrinuta što se takozvano povlačenje američkih trupa pretvorilo u povećanje američkog vojnog prisustva u istočnoj Evropi i pacifičkom regionu, gde Vašington ima poslušnike", navodi se u članku.

Tako tenzije na ruskim granicama rastu. Ispada da su Sjedinjene Države odigrale na novu kartu procenivši trenutnu situaciju u svetu.

Kineski analitičari su uvereni da Vašington ne namerava da napusti uobičajene metode sile.

„Amerika voli da se pozicionira kao„ svetski policajac “, ali u stvarnosti ona samo traži izgovor za svoju samovolju. Stoga bi svima trebalo da bude jasno da Sjedinjene Države neće iznenada skrenuti na miran put", rezimira kineska agencija, prenosi PolitRussia.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17