• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

03.02.2021

07:00

MAJMUNU UGRADIO ČIP U MOZAK I TVRDI DA IGRA VIDEO-IGRE I PING PONG - Ilon Mask krenuo u poboljšanje ljudi! Pitanje je samo ko je ovde...

Vesti

MAJMUNU UGRADIO ČIP U MOZAK I TVRDI DA IGRA VIDEO-IGRE I PING PONG - Ilon Mask krenuo u poboljšanje ljudi! Pitanje je samo ko je ovde...

Podeli vest

Startap američkog milijardera Ilona Maska, "Neuralink", uspešno je ugradio čip u mozak majmuna. Nakon toga je navodno bio u stanju da igra video igre koristeći "snagu misli"

Sam Mask, koji je vlasnik i Space X i kompanije Tesla, tim povodom je rekao:

- Imamo majmuna sa bežičnim implantatom u lobanji, sa sićušnim žicama, koje mu omogućavaju da igra video igre.

Mask je takođe ukazao da je ugrađeni implantat nevidljiv, a da majmun „izgleda srećno".

Otkrio je da Neuralink očekuje da njegovi "eksperimentalni majmuni počnu da igraju virtuelni ping-pong jedni s drugima".

Mask je obećao da će za oko mesec dana predstaviti video-snimak koji će pokazati kako njegovi majmuni igraju video igre.

(VIDEO) HIRURG UBIO IVONU (38) SVOJIM KOKAINSKIM PE*ISOM! Tvrdi da je nije drogirao bez njenog znanja! ŠTA REĆI...

On je Neuralink osnovao 2017. godine uloživši u njega preko 100 miliona dolara .

Ta kompanija razvija interfejs mozak-računar kako bi ljudima omogućila da eliminišu posledice povreda mozga i kičmene moždine i da implantata nadoknade izgubljene sposobnosti.

Mask naglašava da želi da omogući za lečenje ozbiljnih bolesti mozga i da - na kraju - krene u "poboljšanje ljudi".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Neka tog majmuna vodi svojoj kući da mu čuva ženu i sve što ima ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17