• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2021

20:11

LITVANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA IZNEO "GENIJALAN" PREDLOG: Zaustaviti Severni tok 2 dok Putin ne ode sa vlasti!

Vesti

LITVANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA IZNEO "GENIJALAN" PREDLOG: Zaustaviti Severni tok 2 dok Putin ne ode sa vlasti!

Podeli vest

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 između Rusije i Nemačke trebalo bi da bude zaustavljena do ruskih parlamentarnih izbora u septembru da bi se izvršio pritisak na Moskvu za demokratske reforme i kao kompromis između evropskih pristalica i kritičara, izjavio je danas litvanski ministar spoljnih poslova Gabrielius Landsbergis

- Zamrzavanje bi moglo biti kompromis. Ne predlažemo da otkažemo projekat, već samo da ga zaustavimo. I da ga nastavimo kada budemo imali posla sa demokratski izabranom ruskom vladom. To zapravo može povećati podršku za gasovod - rekao je Landsbergis za Rojters.

- Ako nagradimo Rusiju gasnim ugovorima za represiju nad opozicijom, to Rusiji ne šalje pravi signal i fragmentira evropsko jedinstvo - rekao je Landsbergis.

Skoro završeni Severni tok 2 je sve više u fokusu od zatvaranja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i najave o proterivanju evropskih diplomata iz Rusije, javlja Rojters, dodajući da je međutim Nemačka stala u odbranu izgradnje gasovoda, tvrdeći da je u pitanju komercijalni projekat.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin je u sredu optužio zemlje koje su zatražile zabranu izgradnje gasovoda da pokušavaju da ga koriste kao sredstvo za kažnjavanje Rusije.

Gasovod je dizajniran za izvoz plina iz Rusije direktno u Nemačku, zaobilazeći Ukrajinu, preko koje je Rusija decenijama slala gas u Evropu, podseća Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija