• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/4unsolved.com

31.03.2021

18:03

POSLEDNJA SLIKA NA SNEPČETU, SEDAM MISTERIOZNIH PROPUŠTENIH POZIVA, JEDNO BEŽIVOTNO TELO, DRUGO NIKADA NIJE PRONAĐENO! Misterija koja zbunjuje i posle tri godine!

Vesti

POSLEDNJA SLIKA NA SNEPČETU, SEDAM MISTERIOZNIH PROPUŠTENIH POZIVA, JEDNO BEŽIVOTNO TELO, DRUGO NIKADA NIJE PRONAĐENO! Misterija koja zbunjuje i posle tri godine!

Podeli vest

U ranim jutarnjim satima u nedelju, 27. maja 2018. godine, Sofija McKena (21) i njen prijatelj Spencer Mugford (20) parkirali su svoj automobil na kampusu lokalnog univerziteta i odveslali do svetionika Nju London Ledž, koristeći jednu od univerzitetskih jedrilica. Svetionik se nalazi u Long Ajlend Sound-u, u blizini obale jugoistočnog Konektikata

Dok je bila van vode, Sofija je koristila Spencerov telefon kako bi objavila video na Snapchat-u. Na video snimku se vidi kako sedi na pramcu male jedrilice i vesla. Sofija okreće kameru oko sebe da pokaže svetla na obali iza njih. Nekoliko minuta kasnije, u 02:00 ujutru, sledeća fotografija Sofije je postavljena je na Spencerov Snapchat. Slika je napravljena na svetioniku.

U međuvremenu, kući, Sofijina mama, Mišel, je spavala. Sledećeg jutra se probudila i videla da ima čak sedam propuštenih poziva sa nepoznatog broja. Pozivi su bili – u 02:05, 02:06, 02:07, 02:08 (3 puta) i u 2:09. Mišel u tom trenutku nije puno razmišljala o tome jer zalutali pozivi nisu neoubičajena stvar. Tek kada je pozvala broj nazad, otkrila je da je to Spencerov broj.

Do nedelje popodne Spencer se nije pojavio na događaju na kojem je trebao da bude i svi su se zabrinuli kada niko nije mogao da dođe do njega ili Sofije. Policija je kontaktirana i kada se pročulo za Snapchat video, obalska straža je poslata na lokaciju.

Foto: Printscreen/Youtube/ Merc Docs

Sofijin automobil pronađen je parkiran u kampusu univerziteta sa njenim mobilnim telefonom još unutra. Mišel je saznala da su ranojutarnji propušteni pozivi dolazili sa Spenserovog telefona. Budući da on nije znao broj Sofijine mame, veruje se da je Sofija ta koja je uputila pozive.

Međutim sa njegovog telefona nije upućen nijedan telefonski poziv ka broju hitne pomoći – 911. Posada obalske straže pronašla je Spenserovu majicu vezanu za klin na svetioniku. Spekuliše se da je u nekom momentu majicom vezao čamac za svetionik i da je zato pronađena zavezana za klin.

Obalska straža je tokom noći i narednog dana bezuspešno tražila Sofiju i Spensera.

Foto: Printscreen/Youtube/ Merc Docs

U ponedeljak uveče pronađena je nasukana jedrilica na obali plaže Long Ajlenda. Obalna straža je potvrdila da se radi o istom plovilu koje je uzeto sa univerzitetskog kampusa. Obalska straža obustavila je potragu u ponedeljak uveče, navodeći da je potraga završena "ukoliko se ne pronađe nešto što bi ih odvelo u drugom smeru".

Skoro dve nedelje kasnije, u petak, 8. juna, nautičar je otkrio Spenserovo telo kako pluta u vodi otprilike 2,5 km jugoistočno od Ajveri Pointa. Biopsijom je unostavljeno da se udavio.

Sofijino telo nikada nije pronađeno.

Iako postoji mala verovatnoća, njena porodica i prijatelji i dalje veruju da su ona i Spenser bili žrtve, i da Sofiju možda drže negde protiv njene volje. Njena majka Mišel je izjavila da zna da je verovatnoća za ovako nešto mala, ali da bez ikakvog dokaza da je njena ćerka mrtva ne može a da ne veruje da je još uvek živa.

Foto: Printscreen/Youtube/ Merc Docs

Sofija McKena

Većina veruje da su se oboje, Spenser i Sofija, nesrećnim slučajem udavili. Međutim, još nekoliko ljudi je u par meseci nakon ovog nemilog događaja nestalo u istoj oblasti, i sva tela su pronađena, osim Sofijinog. Čak šta više, na isti dan kada su Sofija i Spenser nestali, nestalo je još dvoje ljudi, čija tela su pronađena par dana kasnije.

Skoro 3 godine kasnije, Sofijini posmrtni ostatci nisu pronađeni, što čini ovaj slučaj nerešenom misterijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17