• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2021

18:33

ERDOGAN RAZBUCAO PARADU PONOSA! Policija suzavcem rasterivala učesnike! /VIDEO/

TwitterPrintscreen

Vesti

ERDOGAN RAZBUCAO PARADU PONOSA! Policija suzavcem rasterivala učesnike! /VIDEO/

Podeli vest

Turska policija je ispalila suzavac kako bi rasterala ljude koji su se okupili na današnjoj Paradi ponosa u centru Istanbula, a oko 20 ljudi, uključujući i fotoreportera, pritvoreno je, saopštili su lokalni mediji

Rojters navodi da ima snimak na kojem se vidi kako policija pod punom ratnom opremom gura i vuče ljude, od kojih su neki mahali zastavama u bojama duge, dok su se okupljali za događaj u sporednoj ulici koja se ukršta sa centralnom avenijom Istikal.

Turske vlasti su nekoliko puta zabranjivali Parade ponosa prethodnih godina.

Turska je već duže vreme kandidat za priključenje Evropskoj uniji, ali se pristupni proces usporava godinama zbog tenzija po brojnim pitanjima, uključujući i ljudska prava.

U četvrtak je većina lidera zemalja Evropske unije u zajedničkom pismu obećala da će nastaviti da se bori protiv diskriminacije nad LGBT zajednicom, usled razmirica sa Mađarskom, čiji je parlament prošle nedelje zabranio da se školama distribuira materijal u kojem se promoviše homoseksualnost ili promena pola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tako je

pre 2 godine

Tako treba BURAZERU, Erdogane Tajipe. Neka svako radi sa sobom sta mu je drago, ali nema pravo da to pokazuje javno, da truje i razboljeva adolescente, koji su radoznali i neiskusni. Svasta bi da probaju. Hajde sada neka im se suprotstavi neka sila i naredi, da Turska mora da dozvoli tu bolest. Hajde i Kini, Rusiji, zdravim zemljama. Pustite vi Duvlji zapad i kaubojstinu. Sva drustvena zla su potekla i dosla u Evropu odande. Da ne nabrajam.

Djordje

pre 2 godine

Ovo mu je bio najbolji potez od kako je na vlasti

Miro

pre 2 godine

Duze vreme, bezmalo pola veka je to duze vreme. Turska ne ceka prijem, odavno je odustala. Seti se EU samo kada joj to odgovara da im natrlja nos.

Roki

pre 2 godine

TAKO I TREBA.RADI U KUĆI ŠTA HOĆEŠ I S KIM HOĆEŠ ALI NE IZNOSI TO NA ULICU I JOŠ UBEĐUJ NAROD DA JE TO OK.SVAKA ČAST.

dera

pre 2 godine

Ima raznih budala , i sta bi bilo kada bi sve te budale izasle na ulicu da nam objasne sta su to ljudska prava . Na javnom mestu bez ometanja ljudi u normalnom nacinu zivljenja , deca imaju neprikosnoveno pravo da zive i odrastaju normalnim zivotom , kome je do egzibicionizma neka izvoli u cetiri zida ,niko mu ne brani .

NOVA ANTISRPSKA PROPAGANDA! Turci snimili film o ratu u BiH! /VIDEO/
Planeta

NOVA ANTISRPSKA PROPAGANDA! Turci snimili film o ratu u BiH! /VIDEO/

Turska produkcijska kuća snimila je film „Skrivena lica“, vezan za rat u Bosni i Hercegovini, koji planira da premijerno emituje 11. jula u Bursi, na dan održavanja komemoracije u Srebrenici. U opisu filma je navedeno da je "Srbija napala Bosnu", a fokus filma je, kako piše, na potrazi za ratnim zločincima

25.06.2021

21:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija