• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

08.08.2021

18:00

NIJE MOGLO BRUTALNIJE, ŠERBEDŽIJA UNIŠTIO HRVATE! Teslu što pre staviti na hrvatsku kovanicu evra, da se zna da su Srbi kao narod ovde postojali!

Vesti

NIJE MOGLO BRUTALNIJE, ŠERBEDŽIJA UNIŠTIO HRVATE! Teslu što pre staviti na hrvatsku kovanicu evra, da se zna da su Srbi kao narod ovde postojali!

Podeli vest

Glumac Rade Šerbedžija rekao je kako je dobra ideja da se jedno od najvećih naučnih imena Nikola Tesla nađe na hrvatskoj kovanici evra. On je u intervjuu za Jutarnji list rekao da to što pre treba uraditi.

- Treba požuriti s tim, jer mislim da će Amerikanci to uskoro učiniti. Oni, naime, žele da proglase Teslu pravim Amerikancem. Naravno da bi bilo dobro da Tesla u Americi dobije poziciju koju zaslužuje, kao verovatno jedan od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva, ali ja bih ipak voleo da Tesla bude pre svega na kovanici Hrvatske, jer to je zemlja u kojoj je rođen i to bi bio dokaz da je taj narod, to jest Srbi iz Hrvatske, čiji je Tesla predstavnik, ovde postojao i da još ima malo nade da ne potone u zaborav - rekao je Šerbedžija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlatko

pre 2 godine

Greši Rade, Hrvatska nije zemlja rođenja Nikole Tesle, već Austrougarska !

Aha

pre 2 godine

Prvo Nije Austr Ugarska nego Carevina Austrija Drugo Hrvatska je bila priznata kao konstitutivni deo sa svojim Parlamentom % Saborom

nekonebitan

pre 2 godine

Nikola Tesla je rodjen u krunskoj zemlji u sastavu austrougarske koja se zvala Vojna krajina a austrougari do kraja nisu dozvolili hrvatima da imaju vlast nad krunskim srpskim zemljama u sastavu austrougarske monarhije. Cak i tada u Zagrebu se pisalo cirilicom pa odite u istarski arhiv, sve vam tamo pise. Inace tadasnja Hrvatska se sastojala od Medjimurja i Zagorja.

Vera

pre 2 godine

Kraljevina Hrvatska i Slavonija u sklopu Austrougarske je njegova rodma zemlja, a posle jepostala i Trodelna kraljevina Hrvatska sa vraćanjem Dalmacije, a posle je postala i Banovina Hrvatska. Srbija nije postajala kad se rodio jer je bila Turski rob. Za normalan svet ako gledaš nacionalnost ti si nacionalist, jer gleda se čiji je to izumitelj i tu je bar ave jasno, on je hrvatski izumitelj iz Smiljana, bio on Srbin ili Avganistanac i. Neće tu Srbi ni postajti, ako ih SPC još jednom nahuška! Zadnji putn ih smanjiše sa 460.00 na samo 180.000, a kako se laže i tuje taj narod iz Srbije, i oni će uskoro za ovu Crnu rupu... Tesla je Srbina ali hrvatski i nema nikakve veze sa Srbijom.

TIŠINA

pre 2 godine

Registar hrvatskih Branitelja i odbranitelja ima preko 10.000 Srba a još 8.000 bilo u logistici. O njima se u Srbiji ne sme govoriti, a ne da ih neko svojata?

Spuvanac

pre 2 godine

Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja 95g oduvala plan da budu srpski i.

Duška

pre 2 godine

Gospodine Šerbedžija, zaboravili ste da se Tesla nije rodio u Hrvatskoj,nego u Austro Ugarskoj carevini,pa se nemojte dodvoravati Hrvatima.

Smiljan

pre 2 godine

Niko nema nikakvo pravo da ga stavi na kovanici sem Hrvatske jer je on rekao da je Hrvatska njegova domovina. A zamislite samo turiste u Smiljanu sa njegovim evrom...MILIONI.

MM

pre 2 godine

Kako je počelo šiptari će na svojim novčanicama staviti Cara Dušana i Kneza Lazara.I to je ok,neće valjda da stave nekog svog teroristu Jašarija.

Novi hrvatski Tesla

pre 2 godine

Mate Rimac isto nije na IĆ i ne ide iz Hrvatske u svet.

NEKO IZ MASE

pre 2 godine

Џаба ти раде, па тебе се рођени отац одрекао због усташлука, и ово што си рекао је нека усташка ујдурма. Шта те тера то да радиш Бог свети зна, као што сви знају да Тесла није могао бити рођен у рватској јер она тада није ни постојала! Пре Мађари и Аустријанци имају право да користе лик и дело Николе Тесле као њиховог држављанина него ти и твоја усташка братија.

Miro

pre 2 godine

Ne u Austrougarskoj ( nastala 1867) Tesla je rođen 1856 u Austrijskoj carevini. Hrvatska je prvi put nastala 1941 te opet 1941. Uostalom mesto rođenja ne određuje nacionalnost kao sto to ne određuje ni državljanstvo.

dragan

pre 2 godine

pa nije rade toliki srbin kao sto neki misle....rade je ucestvovao u hrvatskom proljecu naravno na strani hrvata

Mauser

pre 2 godine

A Turaka u Srbiji, nakon prava na prvu bračnu noć koju su Turci provodili 500 godina u Srbiji. Izmijenjena im je cijela genska karta

Smiljan

pre 2 godine

Dali ste ime aerodromu po hrvatskom izumitelju iz Smiljana, a mogli ste ga komotno nazvati Brus Li jer i on ima veze sa Srbijom koliko i Tesla. Ma jeste Zoki komunjara, ali vam ga sa tom izjavom uterao, ono. Istorijski. Hajde se stavi na mesto bilo kojeg turista koji dođe u Beograd i pita gde je rođen taj Tesla, gde mu je kuća, gde je prvi put imao vizije, a prvi Srbin mu odgovori da je to u drugoj državi, u Hrvatskoj, u Smiljane?

Srbi su otkinuti dio hrvatskog

pre 2 godine

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi.

zoran

pre 2 godine

Kao i obično, poglešno ste shvatili čoveka koji je glumio Teslu ... da je to brutalno kao što pišete, tamo bi mu vrata bila zatvorena...njemu je žao što je njegov narod pogrešio..

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Za tu kovanicu Eura moze se kupiti 12 rolni wc papira. Eto koliko Serbedziji i hrvatima vrjedi Nikola Tesla.

samopostovanje

pre 2 godine

Tesla se rodio u vojnoj krajini austougarskog carstva...hrvatska je nastala tek 1941 kao fasisticka tvorevina ndh koju su osnovali hitler i musolini...zato su tesline rodjake sve odveli u jasenovac koje su uhvatili...pitanje je zasto tesle nisu ubijali u austrougarskoj a 15 dana nakon osnivanja ndh su krenuli da ubijaju tesle...naravno i danasnja republika hrvatska je 1991 zapalila teslinu kucu i srusila spomenik...zna li neko da li se sada ovim cinom hrvati kaju za svoje grehe...ili je nesto drugo u pitanju?

Pera

pre 2 godine

A vi ste zaboravili kako je dvolican serbedzija i da je uvek bio protiv nas pravih Srba !

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17