• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

06.09.2021

20:37

BI ONI, ALI NE MOGU, NITI SMEJU! POLJSKA APELUJE NA NATO, RAZGOVARAJTE S MOSKVOM NA JEZIKU SILE! Da nije smešno, bilo bi...

Vesti

BI ONI, ALI NE MOGU, NITI SMEJU! POLJSKA APELUJE NA NATO, RAZGOVARAJTE S MOSKVOM NA JEZIKU SILE! Da nije smešno, bilo bi...

Podeli vest

Poljski list "Tigodnik TVP" objavio je članak o belorusko-ruskim strateškim vojnim vežbama "Zapad 2021", u kome se konstatuje da je neophodno da se s Moskvom razgovara "na jeziku sile"

Autor članka ističe da predstojeći vojni manevri "izazivaju uznemirenost"

- Eksperti su uvereni da cilj vežbi nije samo uvežbavanje vojnih dejstava. Rusi teže ka tome da se zemlje našeg regiona osete ugroženima, a Severnoatlantska alijansa je smanjila aktivnost na svom istočnom krilu. Međutim, u kontekstu postupaka Kremlja i Minska, NATO bi trebalo da poveća aktivnost u tom regionu, jer Moskva razume samo jezik sile - poručuje on.

Velike strateške vojne vežbe „Zapad 2021" održaće se od 10. do 16. septembra na devet poligona u Rusiji i pet u Belorusiji. U vežbama će učestvovati oko 200.000 ljudi, preko 80 aviona i helikoptera, do 760 jedinica vojne tehnike, kao i do 15 brodova.

SRBIJA IMA BOLJE! MEĐU PET NAJBOLJIH UDARNIH HELIKOPTERA U SVETU - TRI RUSKA! Američki specijalizovani list za vojsku zaledio NATO!

Skoro 13.000 ljudi, preko 30 aviona i helikoptera, do 350 jedinica vojne tehnike biće uključeno u vežbe u Belorusiji. Kako je najavljivano, pored Rusa u vežbama će učestvovati snage iz devet zemalja - Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgizije, Mongolije, Srbije, Tadžikistana i Šri Lanke.

Posmatrači će biti predstavnici vojske Vijetnama, Kine, Mijanmara, Pakistana i Uzbekistana.

AMERI I NATO LUDE! RUSI I KINEZI DIŽU IZ PEPELA AVGANISTAN! Čim se politički stabilizuje situacija u Avganistanu počinju pregovori!

Podsetimo, poslednjih godina Moskva ukazuje na neviđenu aktivnost NATO-a kod svojih zapadnih granica i više puta je izražavanja zabrinutost zbog povećanja snaga Alijanse u Evropi. Zvanična Moskva je više puta saopštavala da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17