• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

27.10.2021

15:35

Ukrajina PRETI RUSKOJ AMBASADORKI! Ona im OŠTRO ODGOVORILA - ni ja njih neću nikada zaboraviti!

Vesti

Ukrajina PRETI RUSKOJ AMBASADORKI! Ona im OŠTRO ODGOVORILA - ni ja njih neću nikada zaboraviti!

Podeli vest

Natalija Poklonska, ambasadorka Rusije na Zelenortskim Ostrvima i bivša vrhovna tužiteljka Krima, ironično je odgovorila na pretnje ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe

Ranije je Kuleba rekao da kijevske vlasti nikada neće zaboraviti Poklonsku i da je neće ostaviti na miru. Prema njegovim rečima, Generalno tužilaštvo, Ministarstvo pravde, i Ministarstvo unutrašnjih poslova rade na tome da osiguraju njenu ekstradiciju u Ukrajinu.

- I ja njih nikada neću zaboraviti. Sećam se onih koji su izvršili državni udar u Ukrajini i njihovih poslušnika, koji su zemlju koja je cvetala pretvorili u ruševine - rekla je Poklonska za RIA Novosti.

 

Bivši zamenik generalnog tužioca Ukrajine izjavio je da bi Kijev mogao da počne da priprema dokumente za izručenje Poklonske nakon njenog imenovanja na Zelenortska Ostrva.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko rekao je da se njegovo odeljenje obratilo vlastima te afričke republike zbog "zločinačkih aktivnosti" Poklonske, optužujući je za izdaju.


Marija Zaharova podsetila je na "apsolutni imunitet" Poklonske od ovakvih postupaka, ističući da njeno postavljenje u ambasadu Rusije na Zelenortskim Ostrvima "nema nikakve veze sa Ukrajinom".

Izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Zelenortskih Ostrva rekao je za RIA Novosti da su Ukrajinci kontaktirali sa vlastima ove zemlje u vezi sa Poklonskom, ali da ne postoji nikakva šansa da dobiju njeno izručenje. Ovaj zahtev sagovornik agencije nazvao je šalom na koju ne treba obraćati pažnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mapko

pre 2 godine

Ima li bednije od lazne i izmisljene Ukrajinske, Hrvatske, Bosnjacke i Albanske kvazi nacije koje nikad kroz istoriju nisu ni postojale. Ne znate da li da placete ili da puknete od smeha. Kada vestacke nacije umisljaju da su velike sile, majko moja, pa to je cista patetika i beda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17