• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.12.2021

22:33

OPASNO! BRITANCI TRAŽE DEJTON 2, IMAJU PLAN OD 4 TAČKE! London bi odmah da šalje vojni bataljon u BiH, glavni zagovornik čovek koga u Bosni dobro znaju...

Pixabay

Vesti

OPASNO! BRITANCI TRAŽE DEJTON 2, IMAJU PLAN OD 4 TAČKE! London bi odmah da šalje vojni bataljon u BiH, glavni zagovornik čovek koga u Bosni dobro znaju...

Podeli vest

Poslanici britanskog parlamenta založili su se da se organizuje nova mirovna konferencija o Bosni i Hercegovini – Dejton 2, prenose mediji u BiH

U isto vreme u BiH će biti poslati i britanski vojnici, “kako bi se sprečila eskalacija”.

“Mi možemo odmah – jednostrano – da pošaljemo bataljon vojnika. On se može staviti pod kapu EUFOR-a”, poručio je Bob Stjuart, predstavnik Konzervativne stranke.

Ser Bernard Jenkin, poslanik vladajućih Konzervativaca zatražio je da London odmah deluje u BiH i podržao predlog Stjuarta da se organizuje Dejton 2. Isti stav izneo je i predstavnik opozicione Laburističke stranke Toni Lojd. Stjuart je istakao je da je u zemlji boravio kao oficir UNPROFOR-a i gledao nemoć, ali i jasnu nespremnost Zapada da reaguje.

– Tek kada se desio užasni zločin u Srebrenici, kada je počinjen genocid nad 8.372 muškarca i dečaka te zaštićene zone UN, reagovalii smo – rekao je on.

Sada, kako se zlo ne bi ponovilo, predlažem sasvim konkretne mere – kazao je.

Šta su predložili?

“1. Moramo očuvati Dejton, dok nemamo nešto bolje;

2. Visokom predstavniku Kristijanu Šmitu, koji je danas ovde u Londonu, dati bezuslovnu i jaku našu podršku. Sve što možemo, moramo mu dati da zaustavi negativno kretanje BiH unazad.

3. Treba nam Dejton 2. U tom procesu moraju biti uključeni i mi, Velika Britanija, i SAD, ali i EU, Rusija, bosanski Srbi…

4. Moramo biti spremni da pošaljemo svoje vojnike kako bi spašavali živote, jer smo to i uradili ranije – istakao je Stjuart.”

I on, kao i Alisia Kerns podsetili su da je Velika Britanija izgubila 57 svojih vojnika tokom misije u BiH. Ipak, istakao je da je britanska intervencija u BiH više nego nužna, prenosi SB.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Ови би да бензином гасе ватру.

Penzioner

pre 2 godine

Prva stvar koju treba uraditi kad počne veliki rat je potopiti prokleto ostrvo!

laky

pre 2 godine

Ja bi da mi njima pošaljemo dva bataljona,jedan da se razgraniče sa Irskom,a drugi sa Škotskom.Treba nesebično pomoći braći englezima da očuvaju demokratiju kod kuće. Slučajno su se napalili sa žutim đilasovcima da prave ujdurmu u Srbiji i da dođu pod okriljem KFORA na granicu sa Srbijom i da eksploatišu i pljačkaju,e pa nije vam ovo neka afrička kolonija,neće moći!Marš bre !!!

Doca

pre 2 godine

JUNAČINE. Ne smeju u Iran, Severnu Koreju, Kinu i Rusiju ali zato na malu raspalu državu na Balkanu provereno može. Sredite majmuni pegavi prvo Škotsku i Irsku pa se javite.

Pera

pre 2 godine

Najstrašniji zločin u ljudskoj istoriji je kad su ljudi (albanci) držali ljude u logorima da bi im vadili organe glavnih organa odnošena je u London i tel avio komandne centre globalnog terorizma! U račku pored ubijenih albanskih terorista identifikovati je nekoliko ubijenih pripadnika sas a holandski vojnici u srebrenici prijavili su tajni boravak pripadnika sas maskiranih u uniforme un a koi su ubijali muslimane u povlačenju da bi bilo što više žrtava koje su pripisivane srbima...! Britanija će u istini odgovarati za ogromne zločine ne samo u raspadu sfrj već kroz istoriju napr smiljanić avramov je otkrila da je ante pavelić britanski špijun od 1926e a ustaše su formirane 1928 dakle i jasenovac je čerčilova britanska tvorevina...zato su britanci I spasli pavelića 1945e...!

Vid

pre 2 godine

Ovi sa "Paklenog ostrva" su vekovima sejali kosti naroda udaljenih hiljadama kilometar od njih i poneku svoju , pljačkali ceo svet pa čak i svog mentora preko Atlantika.Valjda im je to ugrađeno u svest i nikako ne mogu da svate ko su danas a pogotovo šta će biti sutra.Živela nezavisna Škotska,Vels i Severna Irska kao isve porobljene zamlje širom planete zamlje.Kaledonija vam je primer.

miroljub

pre 2 godine

Ako postoje vanzemaljci to su svakako degenerici sa britanskih ostrva.Zločinci,zlikovci,podlaci ....su bez premca na planeti Zemlji-

ringispil

pre 2 godine

Pre nego sto dodju podsetiti ih kako su amerikanci prosli u SOMALIJI, to oni razumeju.Kada se u TRANZIRANOJ formi budu vracali u najlon kesama na ostrvo bice to dovoljno.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17