• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

16.12.2022

12:15

OVO TREBA DA URADITE DA BISTE PRIVUKLI NOVAC!!! Okitite novogodišnju jelku ovakvim ukrasima i pare ima samo da PLJUŠTE

Informer

Live TV

OVO TREBA DA URADITE DA BISTE PRIVUKLI NOVAC!!! Okitite novogodišnju jelku ovakvim ukrasima i pare ima samo da PLJUŠTE

Podeli vest

Verovali ili ne, postoje pravila za dekorisanje jelke koja su osmislili feng šui stručnjaci da biste u novu godinu ušli puni energije i dobrih misli

Kićenje jelke mnogima je omiljeni novogodišnji ritual. Iako deca najviše uživaju u ukrašavanju, nije retkost da i odrasli vole da jelci daju svoj pečat. Neki ukrasi se čuvaju godinama i prenose s generacije na generaciju, ali mnogi ne zaobilaze nove trendove. Sandra Drinčić, feng šui stručnjak oktriva kako da okitimo jelku prema ovoj drevnoj kineskoj veštini i prizovemo blagostanje.

Foto: Shutterstock

 

- Nije bitno da li će jelka da bude na severu, istoku ili jugu. Možemo da obratimo pažnju na deo dekoracija kako bi se slagala sa ambijentom. Postoji pravilo da crveno-zlatna kombinacija ukrasa donosi novac, dok srebrno-ljubičasta privlači prosperitet. Ono što oko vidi, um stvara. Svako od ukućana treba barem jedan deko element aktivacije da postavi na jelku. Vizuelna slika ili ukras na primer anđela je simbol bebe, srce označava partnerstvo i ljubav, ptičice su donosioci dobrih vesti. Moramo metafizičkim sistemom da privučemo željeno. Preporuka za sve one koji su već okitili jelku, je da na nju dodaju jednu novčanicu. Zašto na jelci da nema novca, jer kada se energija drveta pokrene, sve na njemu raste. Dodajte i zvezdu koja označava slavu i uspeh, zatim jabuku koja simboliše zdravlje. Ukoliko je u kući često prisutna svađa ili mučite muku sa sudskim sporovima, na novogodišnje drvo obavezno stavite ukras petla, a ukoliko želite da u budućnosti kupite automobil, postavite sliku kola. Poigrajte se malo. Ne morate da mi verujete, ali probajte – kaže Sandra Drinčić iz Feng Šui Instituta.

Foto: pexels.com

 

Pre ukrašavanja novogodišnjeg drveta, dom treba da očistite, a poželjno je da pred Novu godinu pripremite bogatu trpezu, jer i to ima određeno značenje.

- Pre postavljanja jelke i ukrasa kuća mora da se detaljno sredi, preuredi, okadi i na taj način pročisti. Planirajte bogatu trpezu za novogodišnju noć, jer i kada ponoć ne čekate u kući, ostavite taj sto da izgleda bogato, lepo Ii luksuzno, što ne znači da treba da bude skupo. Gde god da se nalazimo za doček, treba da se obratimo univerzumu i da Novoj godini poželimo dobrodošlicu – objašnjava naša sagovornica.

Ako se dvoumite da li da izaberete veštačku jelku koja je mnogo jednostavnija za održavanje ili sveže drvo koje ipak iziskuje posebnu negu, Sandra kaže da to nije toliko bitno – važno je da bude od srca ukrašena.

Foto: Shutterstock

 

- Svi se sećamo detinjstva kada smo kitili prirodnu jelku. Prosto se ne zaboravlja ta čar. Dobro je da takva jelka u prostor donese život, pogotovo sada kada dani kraće traju, kada je hladno i mračno. To je ta tajna elementa drveta koja označava rast, napredak, razvoj, uspeh... Svi mi koji živimo u gradu, u stanu, znamo koliko je nezgodno da imamo prirodnu jelku, tako da nećete pogrešiti ako ukrasite veštačku. Najvažnije od svega je da vaša jelka bude od srca okićena – kaže Sandra Drinčić.

Da li će jelka biti prirodna ili veštačka, sa crvenim ili ljubičastim lampionima, potpuno je svejedno. Zabavite se, okačite ukrase u obliku onih stvari koje su vam istinski potrebne u životu, jer možda vam se i posreći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija