• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

12:42

(VIDEO) Institut "Dedinje" jedan od najboljih u Evropi! Otašević: Uloženo preko 63 miliona evra u novi objekat, ali i u zdravlje!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Institut "Dedinje" jedan od najboljih u Evropi! Otašević: Uloženo preko 63 miliona evra u novi objekat, ali i u zdravlje!

Podeli vest

O institutu "Dedinje", koji se nalazi u samom vrhu svetske medicine, ali i o uloženom novcu u pravljenje nove zdravstvene institucije govorio je na Informer Tv upravnik Klinike za kardiologiju prof. doktor Petar Otašević.

Upravnik Klinike za kardiologiju prof. doktor Petar Otašević ističe da se Institut "Dedinje" trudi da pomogne pacijentima na svaki način i da je u vrhu evropske medicine.

- Mi se trudimo da pomognemo pacijentima ne samo sa medicinske strane, već i sa ljudske strane. Godišnje se u institutu obavi preko 2.000 operacija na srcu, a brojke govore da smo u samom vrhu Evrope - rekao je Otašević.

Foto: Masha Bandjur

Petar Otašević

 

Naš sagovornik dodaje i da je fenomenalan je uspeh što smo postigli svetski rekord u operaciji zaliska na srcu, bez otvaranja grudnog koša, kao i da je u novu zgradu "Dedinje 2" uloženo preko 63 miliona evra.

- Zaista se trudimo da skratimo liste čekanja pacijenata na operacije, a fenomenalan je uspeh što smo postigli svetski rekord u operaciji zaliska na srcu, bez otvaranja grudnog koža. U novu zgradu instituta "Dedinje 2" je uloženo preko 63.000.000 evra, a to je novac koji je uložen u nešto najbitnije, a to je zdravlje - zaključio je Otašević.

Celu emisiju Info dana pogledajte u videu koji se nalazi dole:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija