• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

11:58

Svetski dan vegana: Ishrana crvenim mesom može da dovede do zapaljenja creva! (VIDEO)

Informer

Live TV

Svetski dan vegana: Ishrana crvenim mesom može da dovede do zapaljenja creva! (VIDEO)

Podeli vest

O Svetskom danu vegana, kao i o tom načinu ishrane, pričali su gosti na Informer TV Jelena Disić iz Vege zajednice i vegan Andrea Lazić.

Jelena Disić iz Vege zajednice navodi da biljna ishrana je zdrav način života, dok je veganstvo i etički način zdrave ishrane, jer se bave i zaštitom životinja i da ako krenemo da se ophodimo bolje prema životinjama, to će doprineti i našoj planeti.

- Biljna ishrana je zdrav način života, dok je veganstvo i etički način zdrave ishrane, jer se bavimo i zaštitom životinja. Ako krenemo da se ophodimo bolje prema životinjama, to će doprineti i našoj planeti. Mesni i mlečni prozvođači su takođe i zagačivači, tako da je veganstvo i od ekološkog značaja - rekla je Disić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Jelena Disić

 

Vegan Andrea Lazić ističe da je Velika Britanija osnovala prvo vegansko društvo 1944. godine i da ishrana crvenim mesom može da dovede do raznih bolesti i zapaljenja debelog creva.

- Velika Britanija je osnovala prvo vegansko društvo još davne 1944. godine, a kod nas raste popularnost veganstva. Ishrana crvenim mesom može da dovede do raznih bolesti i zapaljenja debelog creva - istakao je Lazić.

Foto: Pedja Milosavljević

Andrea Lazić

 

Naš sagovornik dodaje i da postoje razne alternative za meso i sir, kao što su tofu sir i razni proteini koji mogu da se konzumiraju.

- Dešava se pad imuniteta, kada ljudi naglo krenu da se hrane kao vegani i svi trebaju da se informišu o ovom načinu ishrane kod nutricioniste. Postoje razne alternative za meso i sir, kao što su tofu sir i razni proteini koji mogu da se konzumiraju - naveo je Lazić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija