• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2023

12:42

Otvara se festival Balkanske hrane i vina! Gosti iz celog sveta u narednim danima posetiće Beogradski sajam! (VIDEO)

Informer

Live TV

Otvara se festival Balkanske hrane i vina! Gosti iz celog sveta u narednim danima posetiće Beogradski sajam! (VIDEO)

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije, ove godine se po drugi put održava jedinstvena manifestacija WINE VISION BY OPEN BALKAN. Drugi međunarodni sajam biće održan od 16. do 19. novembra na Beogradskom sajmu. Gosti emisije "Info dan" biliu su Aleksandar Ilić i Uroš Urošević, šefovi kuhinje.

Tokom trajanja manifestacije ”FOOD VISION BY OPEN BALKAN”, posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u bogatom strukovnom sadržaju: takmičarski program, prezentacije, kulinarske demonstracije i degustacije, master klas sesije i motivacioni govori, koje će prirediti najpriznatiji i najcenjeniji šefovi kuhinja, gastronomski eksperti i najperspektivniji kuvari iz regiona i Evrope.

Šef kuhinje Aleksandar Ilić istakao je da je svaki kvadrat Beogradskog sajma popunjen.

Foto: Pedja Milosavljević

Aleksandar Ilić

-Imamo duplo više ljudi nego prošle godine. Cilj je da se posvetimo vinu i hrani i da to bude tačka spajanja naših zemalja. Verujemo da je ovo jedinstven dogašaj. U okviru Vajn Vižna održaće se i Fud vižn u hali pet. Postojaće master kuhinje gde će se spremati hrana, a posetioci će moći da degustiraju. Sva hrana koja se bude pripremala biće ukombinovana sa vinom. Ova manifestacija namenjena je svim ljubiteljima dobre hrane i dobrog vina- naveo je Ilić.

Šef kuhinje Uroš Urošević objasnio je da se sajam otvara sutra sa zvaničnim delegacijama, a za publiku će biti otvoren svakog dana između 12 i 20 časova.

Foto: Pedja Milosavljević

Uroš Urošević

-Ove godine smo se potrudili da predstavimo balkansku kuhinju. Naši gosti iz inostranstva su top majstori iz sveta pica, zatim kuvari koji imaju Mišelin zevezdice. Posetioci će imati prilike da uživaju i u muzici, u hrani i piću. U nedelju će biti malo opušteniji dan kada će se održati takmičenja- rekao je Urošević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija