• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2024

19:50

Treći svetski rat je uveliko u toku! Sve je spremno za otpočinjanje konačnog obračuna! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Treći svetski rat je uveliko u toku! Sve je spremno za otpočinjanje konačnog obračuna! (VIDEO)

Podeli vest

Rusko-ukrajinski sukob je ušao u 861. dan. Gosti "Rata uživo", analitičari profesor dr Stevica Deđanski i Saša Borojević analizirali su situaciju na frontu tog rata, kao i brojne druge svetske teme.

Deđanski kaže da najvećim svetskim silama još uvek ne odgovara otpočinjanje nekog ogromnog sukoba.

- Zato se koriste te države koje potpadnu pod uticaj, kao Ukrajina, pa postanu topovsko meso. BRIKS je primamljiv iz prostog razloga što veliki deo sveta ide tamo i što hoće da se oslobodi američke dominacije. Britanija je odlazila iz Evrope po svaku cenu. Posle smo videli potčinjavanje Evrope Americi. Na vlast su dovođene marionete. Liberali su napravili podelu na levicu i desnicu da bi čim neko brine o nacionalnim interesima rekli da hoće rat. Jasan mi je interes Amerike i Rusije, ali nikada mi neće biti jasan interes Ukrajinaca. Zapad želi nekog kao što je Zelenski. Nekog ko će svoje građane da žrtvuje zarad Zapada. Rat u Ukrajini se završava u narednih godinu dana.  Problem je na Bliskom istoku i u Africi - kaže Deđanski.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Saša Borojević

Borojević kaže da je Treći svetski rat uveliko u toku, a da je počeo NATO bombardovanjem Bosne 1992. i Srbije 1999. godine.

- NATO je jedna kukavička alijansa koja je bila hrabra da bombarduje Srbiju, ali ne i da napadne Rusiju, već koriste pravoslavce Ukrajince za to. Trenutno je sve spremno za otpočinjanje konačnog obračuna. U Japanu imate vojnu vežbu na samoj granici sa Rusijom. Automatski, Rusija ima svoje vežbe sa Severnom Korejom i Kinom. Problem imamo i između Indije i Pakistana. Iran koristi Hezbolah kao svoju vojsku koja je spremna za rat i potpuno je naoružana. Afričke zemlje su proterale mnoge kolonijalne sile. Vidim da se i tu sprema rat. Huti su na Bliskom istoku ono što smo mi u Evropi. Amerika je u dubokim ekonomskim problemima, a kad je u njima, mora da započne rat. Mi imamo sukob preko marioneta koje ginu umesto njih. Dolar je potpuno u padu. Mi živimo u sred tog Trećeg svetskog rata, a moramo da vidimo kako da izbegnemo da učestvujemo u njemu. Podignuta je optužnica protiv Putina za kidnapovanje 12.000 dece. Godinu i po dana kasnije, ta deca su pronađena u Nemačkoj. Fali ih možda 400  - navodi Borojević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija