• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

13:13

(VIDEO) Emotivno prejedanje i razvod! Evo kako ove dve pojave razaraju naš organizam!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Emotivno prejedanje i razvod! Evo kako ove dve pojave razaraju naš organizam!

Podeli vest

O posledicama emotivnog prejedanja i razvoda braka po naše zdravlje govorile su gošće Info jutra, psiholog Snežana Repac, influenserka Mila Nađ i nutricionista Verica Đokić.

Psiholog Snežana Repac komentarisala je proces razvoda i kako to utiče na decu.

- U nedostatku ljubavi nekim ljudima odgovara da veću količinu hrane unesu u sebe kako bi taj osećaj neutralisao tugu koju osećaju i dao im privid lakoće. Centar za socijalni rad razmatra okolnosti kada je starateljstvo nad decom upitanju i gleda se kako svaki roditelj funkcioniše i na koji način se njihovo ponašanje odnosi na decu - rekla je Repac.

Foto: Masha Bandjur

 

Influenserka Mila Nađ govorila je o ličnom iskustvu sa tekućim razvodom i sa čime se svakodnevno bori.

 - Treba odoleti lepoj hrani, ja sam neko ko je jeo preko 6000 kalorija dnevno, jer sam bila neko ko se emotivno tešio hranom. Tokom dana sam mogla da se pridržavam bilo koje dijete ali tokom noći sam jela i osećala kao da hrana mene kontroliše. Tokom porođaja bih smršala 10 kilograma, ali bih to sve vratila nakon porođaja zbog stresa. Ja sam neko ko je sticajem okolnosti još u braku iako se razvodimo još živimo pod istim krovom zbog pravnih komplikacija. Muž nije bio zainteresovan za bilo kakvu konsultaciju sa terapeutom ili psihologom. U stanu u kome živimo suprug je doveo majku, a svaki dan sam konstantno bila izložena psihičkom zlostavljanju - rekla je Nađ.

Foto: Masha Bandjur

 

Nutricionista Verica Đokić istakla je da se kod prejedanja radi o emotivnoj gladi.

- Metabolizam je naš drugi nervni sistem, jer se tu nalaze endokrine žlezde koje luče stvari koje utiču na to kako i šta će nas gojiti. Niko nije bio toliko gladan da se ugoji 30 kila više nego što mu je potrebno, već se radi o emotivnoj gladi. Sve naše nedovoljno prerađene emocije su zapravo to što gledamo da nadomestimo hranom - rekla je Đokićeva.

Foto: Masha Bandjur

 

Advokat Milan Popović govorio je o pravnom aspektu razvoda i kakve izazove on predstavlja.

- Ako je stan kupljen od novca jednog supružnika on, a vodi se na drugog mora se napraviti razlika da li je to radno stečena bračna tekovina ili nasledstvo. U slučaju da je u pitanju nasledstvo iako je jedan supružnik upisan u katastar može tužbom pripasti drugom supružniku, ali je u tom postupku potrebno dokazivati ko je koliko uložio - rekao je Popović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!
SAD

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!

Nedelju dana nakon što je bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživeo atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

21.07.2024

13:57

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija