• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2024

22:29

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Podeli vest

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

Pilot u penziji Stevan Ignjatović rekao je da je da mi trenutno gledamo govor očajnika koji više nema šta da pošalje, osim još 50 do 100 hiljada momaka koji će izgubiti svoju glavu zbog pritiska Zapada i svega onoga što Zapad želi da učini Rusiji.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragoljub Kojčić i Stevan Ignjatović

-U poslednja četiri meseca ruska vojska je osvojila 1400 kvadratna kilometra. Oni vladaju sa oko 111.000 kvadratnih kilometara, a to je od prilike veličina Bugarske. Ko bi normalan isplanirao akciju da sa 400 vojnika krene da upada u rusku teritoriju? Onaj ko je to odlučio mora da ima problema sa mozgom. Sa druge strane, to Zelenskog ni Sirskog ne dotiče. Danas je izašao podatak da je porodica Zelenskog kupila vinograde u najlepšim italijanskim teritorijama u vrednosti od 75 miliona. Ako vidite šta je sve kupila porodica Zelenski u poslednje dve ili tri godine, pa on će na kraju izaći kao milijarder. Videli smo prošlog puta šta je Ukrajina uspela da uradi sa svojom ofanzivom. Pitanje je ljudstva. Ukrajina je za sve ovo vreme učinila to da je preko 15 miliona njenih građana napustila zemlju. Više od svih prethodnih predsednika Ukrajine zadužio se Zelenski. Pored te ekonomske propasti Ukrajine, imamo i vojnu propast. Ko ovde najbolje prolazi? Američka vojna industrija! Oni sad vode rat i u Izraelu i u Ukrajini. Pored ovoga što je u Ukrajini sad ostalo svega 18 miliona ljudi, prosek starosti njihove vojske je između 45 i 50 godina. Sada love i klince od 18 godina i sada je najtraženija roba u Ukrajini maska. Svi oni koji imaju potrebu da izađu stavljaju ženske maske na glavu- rekao je Ignjatović.

Politički filozof Dragoljub Kojčić rekao je da mu se čini da postoje opipljivi ciljevi kada je u pitanju Zelenski, a da se ti ciljevi odlično slažu sa onima koji ga podržavaju.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragoljub Kojčić

-I naš jedan bivši predsednik vlade kupovao je vinograde. Došlo je do masovnog defetizma kod ukrajinskih građana, Zelenski je morao da da dodatni motiv kako ne bi vijao građane po ulicama. Bilo je potrebno da se promoviše novi ratni cilj, a to je da se napadne Rusija. To nije samo za lokalnu upotrebu, to se uklapa u planove onih koji ih podržavaju. Počeo je da vlada skepticizam i kod zapadnih saveznika da ne vredi ulagati u ovaj rat. Konačno je Zelenski pokušao da im pokaže da ih ne podcenjuju i tako napao Rusiju. U saglasnosti ta dva momenta, javila se i ruska ofanziva. Činjenica je da vlas u SAD-u za ove dve i po godine nije obezbedila mir, a nije ni pobedila. To važi i za Ukrajinu i za Bliski istok. Ima manje od 90 dana do izbora. To je prilično loš bilans za Kamalu Haris. Sigruno ćete čuti da će analitičari koji podržavaju Trampa pomenuti ove dve stvari. Niti su pobedili, niti su doneli mir, pa čemu onda oni služe? Rusi ne doživljavaju Ukrajnce kao problem, oni naciste i fašiste gledaju kao problem. Tamo imate i Ruse i Ukrajince koji su rusofili koji imaju dobre odnose sa Rusima. Neki od ukrajniskih vojnika za koje je procenjeno da navijaju za Rusiju, ponekad im pucaju u leđa- rekao je Dragoljub Kojčić.

Glavni urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević komentarisao je situaciju u Americi pred izbore i rekao da je prema poslednjim procenama Kamala Haris u prednosti u odnosu na Trampa.

Foto: Informer printscreen

Antonije Kovačević

-Ono što je novo je istraživanje javnog mnjenja koje smo dobili danas. Po tom istraživanju Kamala Haris se nalazi u prednosti u odnosu na Trampa. Ona se nalazi 3 indeksna poena ako se uključi i treći kandidat. Ono što je interesantno jeste da je tu prednost stekla zahvaljujući crnim glasačima i ženama koje sebe smatraju politički neopredeljenim i fakultetski obrazovanim ženama. Reklo bi se da je u Americi demokratija ugrožena i da smo maltene u Kini. Tramp i dalje ima prednost kada su političke teme u pitanju: problem na Bliskom istoku i migracije. Treća stvar koju ističu da glasači i dalje više vrednuju Trampa jeste pitanje ekonomije. Ostalo je još dosta do izbora, očekuje nas više televizijskih duela, pa ćemo videti kako će to uticati na široke narodne mase. Demokrate su se poslužile trikom. Kamalu predstavljaju kao novo lice, pa ispada da je dobro što se ona nije bavila svojim poslom proteklih godina. Dobro zvuči da bi konačno jedna  žena mogla da postane predsednik SAD-a- rekao je Antonije Kovačević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija