• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

22:27

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir!

Miloš Rafailović

Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir!

Podeli vest

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika" rekla je da država koja gubi ponekad povlači očajničke poteze koji nisu dobro proračunati i koji nisu najpametniji.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

-To što se danas desilo u Kursku, dešavalo se i u Belgorodu. Oni pokušavaju da dokažu da su još uvek jaki. Vidimo neverovatnu promenu retorike. U Ukrajini vidimo Zelenskog kako polako spušta loptu. Hoće da pregovara sa Rusijom i ima neke predloge. Doneo je čak i ukaz da niko ne sme da pregovara sa Putinom, a u ovom trenutku Ukrajina očajnički želi da pregovara sa Rusijom. Onaj ko gubi ne postavlja uslove. Kad gubiš rat sve ti je neprihvatljivo, ali ti nemaš izbora. Doći ćemo u situaciju da se završi rat tako što će dati Rusiji ono što nisu morali da daju, a pri tome će izgubiti hiljade vojnika. Bili su oni pametni i ranije, ali im nisu dali. Englezi i London im nisu dali da završe pregovore- rekla je Ljubinka Ilinčić.

Ona je rekla da je Zelenski morao da shvati da se radi o tome da Amerika namerava da žrtvuje stanovništvo Ukrajine zarad sopstvenih interesa.

-Na kraju krajeva, kad se uzme odnos veličine zemlje Amerike i Ukrajine, jedino što Zelenski može da da jesu ljudi. Amerika neće dati svoje ljude nikada. Zašto to Zelenski radi? Možda je zaista poverovao u američku priču. Oni su obećali pomoć i poverovao je da će on pobediti Rusiju. Verovatno je na početku verovao u to, a kasnije je bilo kasno. Revolt je ogroman. Jedan deo ljudi odlazi u rat verujući da brani svoju zemlju. Oni koji prežive svakako neće smatrati da je dobro ono što se desilo. Zelenski mora znati šta je zapravo uradio svom narodu. Treba živeti sa tim. Predlog Pariza je licemeran. Te priče su za zamajavanje. Oni hoće da uvuku Putina u pregovore, a da za to vreme odmaraju i naoružavaju vojsku. Osam godina ih je Putin čekao i nudio im rešenje. Potpisali su i lagali su. Zašto bi im sada Putin verovao?- rekla je Ljubinka Ilinčić.

General Luka Kastratović rekao je da čuveni avion F16 koga toliko obećavaju Zelenskom, zapravo ništa neće moći da promeni na ratištu. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

-Dve godine se pregovara i najavljuje se F16. Ti avioni ne mogu da promene ništa na bojištu. Oni ne mogu da postignu rezultate, ali se upućuju da bi Zelenski održao moral stanovništva. Kad bi dobili 100 ili 200 aviona, ne mogu da urade ništa. Cilj je da se rat produžava i da pogine što više ljudi. Amerikanca ne interesuje koliko će Rusa i Ukrajinaca poginuti. Njima je cilj da se smanji broj stanovnika i da oni što više zarađuju. Videli smo da Amerikanci nemaju uspeha u Ukrajini, ali oni podržavaju Zelenskog i insistiraju da Evropa pomaže da se što više gine na ukrajinskom ratištu. Novčana sredstva su zaplenili od Rusije, a mnogo više novca zarađuju prodavajući oružje. Ono što daju Ukrajini za podršku je minorno- rekao je Luka Kastratović.

On je komentarisao različite vrste municije koje koriste s jedne strane Zapad, naoružavajući Ukrajinu, a s druge strane Rusija.

-Rusi mogu da obaraju avione F16. Ti avioni neće dobiti prevlast u vazduhu. To Ukrajina niti ima, niti će imati. Ovde treba napomenuti cinizam Francuza da Rusiju treba poraziti i da će podržati Zelenskog. Ipak, retko ko kaže da snage Zapada upotrebljavaju municiju sa osiromašenim uranijumom. Suština je da su istrošili staro naoružanje i uvode novo. Pretposlednja faza osvajanja sveta je pokušaj uništenja Rusije da bi krenuli na Kinu. Rusi upotrebljavaju municiju sa volframom koja nije štetna za ljudstvo. Jedna licemerna politka Zapada je na delu. Amerika zadaje zadatke Evrope koji su u skladu sa nijhovim interesima- rekao je Luka Kastratović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Kosta se zatvorio u sebe i ni sa kim na klinici ne priča! Samo nešto piše, nikom ne dozvoljava da vidi te papire!
Hronika

Kosta se zatvorio u sebe i ni sa kim na klinici ne priča! Samo nešto piše, nikom ne dozvoljava da vidi te papire!

Kosta K. (15), dečak-ubica sa Vračara, koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece uzrasta od 11 do 14 godina i školskog čuvara (53), a petoro vršnjaka i nastavnicu istorije zverski ranio, od tog kobnog dana nalazi se na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke Miljane vode se parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

06.08.2024

23:08

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Srbija u polufinalu OI posle utakmice za infarkt! "Orlovi" okrenuli 24 razlike, pa u produžetku slomili Australiju! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Srbija u polufinalu OI posle utakmice za infarkt! "Orlovi" okrenuli 24 razlike, pa u produžetku slomili Australiju! (FOTO/VIDEO)

Au, šta je preživela naša košarkaška reprezentacija! Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara, nakon što je u neverovatnoj drami i i posle produžetka nekako uspela da slomi otpor žilave Australije - 95:90! Meč je nakon 40 minuta igre završen rezultatom 82:82, a "orlovi" su se u dodatnih pet minuta bolje snašli i zahvaljujući poenima maestralnog Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića otišli u polufinale.

06.08.2024

16:43

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija