• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2024

08:59

Sudije ukrale pobedu "Orlova"! Da li će naši momci imati snage da nas obraduju bronzom? (VIDEO)

Informer

Live TV

Sudije ukrale pobedu "Orlova"! Da li će naši momci imati snage da nas obraduju bronzom? (VIDEO)

Podeli vest

14. dana takmičenja pratimo i analiziramo utakmice na Olimpijskim igrama. Naši košarkaši izgubili su sinoć od reprezentacije Amerike. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su košarkaški trener Nikola Kuga i bivši košarkaš Goran Grbović. Uživo u program javio se i Mihajlo Gligorić, zamenik urednika sportske rubrike Informera.

Košarkaški trener Nikola Kuga rekao je da se jutros nakon utakmice protiv Amerikanaca probudio ponosan i tužan.

Foto: Masha Bandjur

Nikola Kuga

-Svaka čast ovim momcima! Mi smo jedina reprezentacija koja im je pokazala da oni nisu toliko dominantni kao što misle da jesu. Gledali smo utakmicu... I te kako se u njihovom timu se videla panika. Kada smo vodili 13 razlike, u očima im se videlo da se boje da će izgubiti. Apsolutno svaki igrač koji je bio u našem timu zaslužuju da budemo ponosni na njih. Kad izgubiš 30 razlike, nema žala, ali ovde smo mi bili bolji. Prva pomisao jutros mi je bila da nismo u finalu a definitivno smo zaslužili. Naglasio bih da je taktički, promena odbrane je zbunila Amerikance totalno. Nemci su već bili viđeni u finalu, tako da će biti teško i nama i Nemcima. Ja se nadam da ćemo osvojiti tu bronzu jer smo je zaista zaslužili- rekao je Kuga.

Bivši košarkaš Goran Grbović komentarisao je utakmicu protiv Amerikanaca i rekao da smo meč izgubili najviše zbog spoljnog faktora.

Foto: Informer printscreen

Goran Grbović

-U sportu, pre nego što počnete njime da se bavite, prvo sebe trenirate da budete najbolji. Naši momci su pokazali da jesu najbolji. Razočaran sam potpuno suđenjem na FIBA takmičenju. To juče su bili amateri. I publika je bila protiv nas. Ipak, mi smo im pokazali da oni nisu ono što misle da jesu. Mi smo 39 minuta igrali pametno protiv sile. Juče smo pokazali da možemo da igramo protiv njih. Naravno, uz spoljne faktore i loše suđenje, uz prebijanje nekolicine igrača, to mi je bilo jako drago. Nadobudno su se pojavili sa onim gumama u ustima, ponašali su se kao bogovi. Žao mi je što ih nismo dobili jer bi to bila istorijska pobeda u košarci. Oni su zaista okupili najbolji tim. Ja sam uživao u strahu Amerikanaca. Uživao sam i u strahu na njihovoj klupi. Mislio sam da ćemo moći da izdržimo. Čak i kad smo vodili pet ili šest razlike, znao sam da ćemo teško moći da ih dobijemo. Treba da budemo ponosni na ove momke koji su igrali 200 posto preko svojih mogućnosti da bi pokazali ko su i šta su- rekao je Goran Grbović.

Zamenik urednika sportske rubrike Informera Mihajlo Gligorić javio se uživo iz Pariza odakle je komentarisao utakmicu protiv Amerike.

Foto: Tanja Andric

Mihajlo Gligorić

-Bilo je jako stresno. Nadali smo se i očekivali da će ovo biti jedna od najvećihi pobeda u istoriji naše reprezentacije. Kada smo poveli sedamnaest razlike, bili smo mirni, ali kasnije smo počeli da se nadamo da bi to mogla da bude pobeda. Amerika je sve od sebe dala. To su najbolji igrači na svetu. Treba da budemo ponosni na naše košarkaše. Ostaje nam da sutra ispratimo meč za bronzu. Nadam se da će naši momci moći da smognu snage i da će nas obradovati tom bronzom- rekao je Mihajlo Gligorić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

sledeća vest

Vesti

Arno Gujon: Svima je jasno da Kurti izaziva nestabilnost na Kosovu i Metohiji
Politika

Arno Gujon: Svima je jasno da Kurti izaziva nestabilnost na Kosovu i Metohiji

Njegova ekonomska politika godinama unazad nije donela nikakve koristi kosovskim Albancima, a novi izbori se bliže. Nesigurnost svojih politika koje se tiču oblasti svakodnevnog života svih stanovnika na KiM, Kurti nadomešćuje silom na terenu prema Srbima, na taj način kupujući naklonost ekstremnih albanskih elemenata u pokrajini, saopštio je danas Arno Gujon.

09.08.2024

16:29

Ispunjeni zahtevi! Uspešan sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Udruženja "DEBRA": Stiže još šest terapija za "decu leptire"!
Društvo

Ispunjeni zahtevi! Uspešan sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Udruženja "DEBRA": Stiže još šest terapija za "decu leptire"!

Lekovi za "decu leptire", odnosno dve terapije za pacijente koji boluju od bulozne epidermolize biće dostupnni u Beogradu najkasnije do 13 ili 14. avgusta, a država će obezbediti još šest terapija početkom sledeće godine, dogovoreno je na sastanku predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučića i predstavnika Udruženja za buloznu epidermolizu "DEBRA". Time će biti dostupno ukupno osam terapija, a cilj je da se do kraja 2025. godine obezbede lekovi za 17 hitnih slučajeva.

09.08.2024

16:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Američki gigant napao Iran!
rat na svim frontovima

Američki gigant napao Iran!

Američka međunarodna kompanija Majkrosoft saopštila je danas da Iran ubrzava spovođenje internet aktivnosti koje, po svemu sudeći, imaju za cilj vršenje štetnog uticaja na američke izbore.

09.08.2024

16:32

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Stevica je najstariji aktivni košarkaš u Evropi! Posao ga odveo na zapad, ali bez sporta i Srbije ne može!
Srbija

Stevica je najstariji aktivni košarkaš u Evropi! Posao ga odveo na zapad, ali bez sporta i Srbije ne može!

Jedan od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti železničkog saobraćaja, Nišlija Stevica Varadinac (62), doktor mašinstva koji trenutno živi i radi u Luksemburgu, bez obzira na to što skoro dve i po decenije nije u Srbiji, očiti je primer istinskog patriote i sportiste kome nije teško da redovno dolazi u Beograd i trenira sa košarkaškim veteranima. On je i najstariji aktivni košarkaš u Evropi!

09.08.2024

13:21