• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2016

14:28

HRVATI ŠOKIRANI: BiH optužila 900 hrvatskih branitelja za zločine tokom rata!

Balkan

HRVATI ŠOKIRANI: BiH optužila 900 hrvatskih branitelja za zločine tokom rata!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina je podgila 900 optužnica protiv hrvatskih branitelja za zločine počinjene tokom poslednjeg rata, a na spisku je i penzionisani hrvatski general Pavao Miljavac pripadnik Generalskog zbora, javili su danas hrvatski mediji



Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora razgovarali su na tu temu sa odlazećim ministrom spoljnih poslova Mirom Kovačem, a general Miljevac je nakon sastanka novinarima rekao da je bitno kako će se razvijati ta situacija jer, kako je rekao, Hrvatsku u BiH opet optužuju za udruženi zločinački poduhvat.

- Ono što zabrinjava je kvalifikacija tih optužnica - rekao je i objasnio da se u preambulama optužnica provlači udruženi zločinački pothvat s podrškom Hrvatske, a u nekima čak i uz podršku bivšeg predsednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška.

Mljevac je reao da je to za njega potuno neprihvatljivo, te dodao da suđenje šestorici BiH Hrvata u Hagu može za Hrvatsku biti jako opasno jer "praktično poništava" sve ono što je Hrvatska radila, a radi se o tome da je "tri puta spasila BiH" i često slala konvoje s oružjem i opremom.

Ministar Kovač rekao je da hrvatska diplomatija radi, u saradnji s Državnim tužilaštvom na rešavanju tog problema.

- Što se tiče hrvatske službe spoljnih poslova, mi tu već delujemo, sarađujemo s DORH-om, postoje razgovori koji idu za tim da se taj problem reši i da nema više progona hrvatskih branitelja kad je sudska vlast u BiH u pitanju - rekao je Kovač i dodao da će to biti prioritet buduće vlade, ali nije želeo da govori o pojedinostima, prenela je Hina.


 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Ovde se radi o prekrajanju istorije i namestanju cinjenica onako kako kome odgovara a ne kako se zaista desilo,svaka vam cast dr.nauka,daleko ce te dogurati sa takvom kvazi istorijom i vasom sund naukom,koja bi se pre nazvala smecem.\n

cica draza

pre 7 godina

tako samo napred moja podrska za muslimanske rahmetlije od ustaskog zlocina

DJovan

pre 7 godina

Tako rade oni, koji vole i postuju svoj narod, nece zbog tamo nekih laznih dobrosusedskih odnosa da poklanjaju glave svojih sunarodnika kao sto to cini SRPSKA VLAST. Svaka vam cast "Bosnjaci" iako ste i vi zlocinci, dokazujete da ni prijateljima necete dozvoliti da se igraju sa vasim glavama. Ko sebe ne ceni, niko ga nece ceniti.

miiki

pre 7 godina

Sada kada bude isplivalo hrvatsko mesanje u rat u BIH,videcemo sta ce da kazu kako je to samo Srbija bila umesana u RAT.To sto se desavalo devedesetih na prostoru ex Yu je toliko prljavo i toliko odvratno da nema suda koji bi osudio sve umesane u sukob!Sve strane sluzbe,hrvati srbi,arapi i ko zna koje teroristicke grupe su ubijale po neduznim selima sve sto su stigli,niko nije bio postedjen ma koje vere bio i nacije!Bilo je bitno samo sto vise pobiti i sto vise zavaditi narod!I u tome su uspeli,NAZALOST SVIH

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17