• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

10.01.2018

15:15

OPŠTINA BUDUĆNOSTI! Siniša Mali: Impresivan broj gradilišta u Surčinu!

Beograd

OPŠTINA BUDUĆNOSTI! Siniša Mali: Impresivan broj gradilišta u Surčinu!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je opštinu Surcin i obišao radove na rekonstrukciji Doma kulture u Dobanovcima, kao i nekoliko lokacija na kojima je u toku asfaltiranje puteva i opravka trotoara

Mali je istakao da je impresioniran brojem gradilišta i projekata u ovom delu Beograda i pohvalio predsednika opštine Stevana Šušu i njegove saradnike.

- Beograd je postao grad kranova, dizilaca, a Surčin je postala opština budućnosti u kojoj se na svakom ćošku radi i gradi. U Dobanovcima sam obišao Dom kulture, čija je rekonstrukcija u toku i biće završena u narednih nekoliko meseci. Dom kulture u Dobanovcima je oštećen u požaru pre nekoliko godina, a po završetku obnove ovo naselje će ponovo imati mesto okupljanja - rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da je pri kraju i izrada projekta za novu fiskulturnu salu Osnovne škole "Stevan Sremac" u Dobanovcima.

- Tender za izvođača radova za novu fiskulturnu salu u školi u Bečmenu je već pokrenut, što znači da će 1.100 učenika ove dve škole po prvi put imati sale za fizičko. To je naš način da deci obezbedimo zdravo i lepo okruženje tokom pohađanja osnovne škole. Želimo da izađemo u susret brojnim željama stanovnika ove opštine kako bi kvalitet života ovde bio jednak u poređenju sa bilo kojom centralnom gradskom opštinom - istakao je Mali, koji je obišao i radove na asfaltiranju šest kilometara duge ulice koja prolazi kroz centar Dobanovaca.

Prema njegovim rečima, samo u Surčinu je u poslednje tri i po godine urađeno 40 kilometara nove kanalizacione mreže, 6,5 kilometara nove vodovodne mreže, 30 kilometara novog asfalta i 20 kilometara novih trotoara.

- U Vojvođanskoj ulici u centru Surčina rade se dva kilometra trotoara, biće izgrađena i nova parking mesta, dok se u Kosovskoj ulici gradi novi vrtić. Ne bi trebalo zaboraviti da se na teritoriji ove opštine gradi i most preko Save kod Ostružnice, što jasno ukazuje na činjenicu da su u toku infrastrukturni radovi koji će umnogome poboljšati kvalitet života građana. Trudimo se da novac koji smo uštedeli nakon vraćanja dugova nasleđenih od prošle gradske vlasti investiramo u razvoj grada i na taj način ga vratimo građanima - naglasio je gradonačelnik.

Mali je istakao da su putevi u Dobanovcima u mnogo boljem stanju nego pre nekoliko meseci.

- U razgovoru sa građanima saznao sam da stalno traže nešto više od opštinskog rukovodstva i to je praksa sa kojom bi trebalo nastaviti. Nastavićemo da podržavamo projekte koji su važni za stanovnike ove opštine, a ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona, koji gradimo zajedno sa Vladom Republike Srbije - zaključio je Mali.

Beoinfo

Predsednik opštine Stevan Šuša rekao je da je Opština Surčin najmlađa beogradska opština, ali i najperspektivnija.

- Politika Grada Beograda, koja sve opštine ravnomerno razvija, najbolje je uočljiva u Surčinu. Trenutno radimo na tri doma kulture - u Bečmenu, Dobanovcima i Surčinu. U toku je postupak priključenja oko 600 domaćinstava na kanalizaciju, a sve bi to praktično bilo nemoguće da nemamo podršku grada i gradonačelnika - rekao je Šuša.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić, kao i direktor JP "Putevi Beograda" Slaviša Živković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set