• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

13.12.2018

17:53 >> 17:56

VESIĆ NAJAVIO 10.000 NOVIH PARKING MESTA i početak izgradnje dve podzemne garaže, UVODI SE I LJUBIČASTA PARKING ZONA!

Beograd

VESIĆ NAJAVIO 10.000 NOVIH PARKING MESTA i početak izgradnje dve podzemne garaže, UVODI SE I LJUBIČASTA PARKING ZONA!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je 16. Regionalnu konferenciju o parkiranju "PARkon 2018", koja se održava u hotelu Crowne Plaza

Vesić je istakao da u Beogradu ima oko 22.000 parking mesta zoniranih na ulici i oko 10.000 mesta u garažama. 

- Za Beograd to nije dovoljno, jer se na godišnjem nivou registruje blizu 50.000 novih automobila, što je porast za 6-7 odsto. U planu je da do juna 2019. bude 3.000 novih parking mesta na ulici, a u naredne četiri godine 10.000 - rekao je Vesić.

On je najavio za korisnike zonskog parkiranja uvođenje dodatnog sata.

- U najstrožem centru grada biće uvedena "Ljubičasta zona", gde će biti moguće parkiranje samo na pola sata, dok će u svim drugim zonama biti omogućeno da doplate po većoj ceni taj dodatni sat - precizirao je zamenik gradonačelnika.

On je najavio za sledeću godinu početak izgradnje podzemne garaže na Studentskom trgu i duž cele Ulice kneza Miloša koja će obezbediti 1.500 dodatnih parking mesta.

Kako je naglasio, taj vid garaža ispod velikih ulica u jednom nivou biće primenjivan i u budućnosti, po modelu koji je preuzet iz Barselone i Madrida.

Kada je reč o parking senzorima, Vesić je dodao da ih u Beogradu ima 1.500, da je njihova uloga da obaveštavaju građane o slobodnim mestima i najavio postavku dodatnih 3.000 senzora tokom 2019. godine.

- Tada ćemo biti grad sa najviše parking senzora u Evropi, na šta smo ponosni. Cilj je da do 2021. godine kompletan centar grada bude pokriven senzorima za parkiranje. U narednim nedeljama biće puštena nova aplikacija povezana sa senzorima putem koje će građani u svakom trenutku moći da vide gde ima slobodno parking mesto, bilo u garaži ili na ulici, i preko navigacije će biti navođeni do odredišta. Cilj je da se smanji vreme traženja parking mesta u centru grada. Time ćemo smanjiti zagađenje vazduha i pomoći gostima naše prestonice da se lako parkiraju - najavio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je uvedena nova usluga "Parking servisa" - "parking pass", koja omogućava posetiocima našeg grada da koriste javne garaže sa jednom kartom na jedan dan, tri ili sedam dana, bez ograničenja. Takođe je najavio uvođenje aplikacije za onlajn plaćanje putem telefona, čime će se ubrzati izlaženje iz garaža. 

On je istakao da JKP "Parking servis" i javne garaže u Beogradu ispunjavaju evropske standarde u pružanju usluga i zaključio da će "Parking servis" ostati gradsko preduzeće.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković najavio je da će veoma brzo u vozilima tog preduzeća biti omogućeno komunalnim policijacima da asistiraju pri intervencijama, što do sada nije bio slučaj i što će znatno olakšati rad. Takođe je izmenjen Zakon o komunalnim delatnostima, a sve zahvaljujući Goranu Vesiću, ukazao je Čupković.

On je istakao da je JKP "Parking servis" svoja iskustva u prethodnim godinama delilo sa mnogima u Srbiji i regionu, i najavio dalja ulaganja u inovativne tehnologije koje će biti u službi uvođenja komunalnog reda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 5 godina

Sto vise parking mesta. Beogradu je to neophodno.

Nikola

pre 5 godina

Marljivim radom se stize do cilja, samo napred i sve pohvale, ovo ce mnogo znaciti za Beograd.

anja

pre 5 godina

Bravo za ovu vlast sto ulaze u izgradnju i modernizaciju naseg glavnog grada.

peica

pre 5 godina

Svaka čast Vesiću, samo pazite na mesto za protivpožarni izlaz u garažama da ne zagradi i uzurpira za sebe gospodin Djilas.

sanja

pre 5 godina

Beograd će ovim, mnogo dobiti, velika je koncentracija automobila u prestonici, a malo mesta za parkiranje!

Ana

pre 5 godina

Velika vest za sve gradjane Beogradaa napokon ce se povecati broj slobodnih parking mesta.

Slobo

pre 5 godina

Ovo je ono sto fali Beogradu vise mesta za parkiranje , ovo ce doprineti da ih bude vise.

Velja

pre 5 godina

Dobro je što gradcki čelnici imaju viziju kako Beograd treba da izgleda u budućnosti. Svaka čast za ideju i biće to fenomenalna stvar za centar grada.

Jeca

pre 5 godina

Sve u cilju poboljsanja kvaliteta zivota nasih gradjana.

Mitar Odović

pre 5 godina

Beogradu nedostaje veliki broj parking mesta i dobro je što se na ovom planu radi veoma ozbiljno.

mimi

pre 5 godina

10.000 NOVIH PARKING MESTA i početak izgradnje dve podzemne garaže, UVODI SE I LJUBIČASTA PARKING ZONA!

MM

pre 5 godina

Molim Vas da nekako prosirite parking ili bilo sta pametno uradite i za blokove, konkretno 61, Bezanijska strana.

Veljko

pre 5 godina

Beograd, kao i svi veliki gradovi sveta ima problem parkiranja. Dobro je da su planovi da se taj problem intezivno reševa.

Stefan

pre 5 godina

Sve sto ce da rastereti centar grada i smanji guzve podrzavam u potpunosti

Mašnica

pre 5 godina

Nadam se da će ove mere koliko toliko uspešno rešiti problem parkiranja.

Kristina

pre 5 godina

Pokazujemo da nismo uplaseni , da gradimo , brinemo na ljude i dajemo postrk Srbima.

Mishel

pre 5 godina

Beograd, je postao grad, koji parira evropskim metropolama!

Maja

pre 5 godina

SNS od kada je na vlasti totalno je transformisao grad u jednu pravu evropsku metropolu! Samo još metro fali, a i on će uskoro i saobraćajna infrastruktura će biti 200% bolja nego što je bila pre pet, šest godina.

Tea

pre 5 godina

Ovo je I vise nego dobra vest...problem parkinga je sveprisutan I vrlo cesto nepodnosljiv

Rasa

pre 5 godina

Uvođenje zonskog tarifiranja i povećanje cene sata parkiranja će svakako skloniti dobar deo vozila iz centra ka periferiji!

Joca

pre 5 godina

Ovo je odlicna vest, neka se ulaze u infrastrukturu.

Sara

pre 5 godina

Verujem da ce ove mere podstaci bolji sistem parikiranja u Beogradu i olaksati dalje kretanje saobracaja.Sve pohvale za ovu inovaciju.

Ovako

pre 5 godina

Ovako treba da se radi. Stalno, a ne samo kad počne predizborna kampanja, kao nekada.

Rade

pre 5 godina

Ovo je odlicna vest, neka se ulaze u infrastrukturu.

Trifun18

pre 5 godina

To je ono što je prioritet i stvarno potrebno Beogradu, ali i svim građanima Srbije koji svakodnevno dolaze u Beograd zbog posla, lečenja i mnogo drugih razloga. Kada se realizuje, biće to velika stvar.

Milica

pre 5 godina

Svaka čast Vesicu!Vidis se da se napreduje i radi!

Jana

pre 5 godina

Svako ko je ijednom prosao ulicama Beograda zna koliko je ovako nesto potrebno.

Miško

pre 5 godina

Radi se na svim poljima... Beograd ide u korak sa velikim metropoloama. Sve pohvale!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set