• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Politika

07.03.2019

13:28

OVDE ĆE BITI POSTAVLJEN STARI SAVSKI MOST! Uklanjaju ga i remontuju ove godine, a premeštaju 2021. godine!

Beograd

OVDE ĆE BITI POSTAVLJEN STARI SAVSKI MOST! Uklanjaju ga i remontuju ove godine, a premeštaju 2021. godine!

Podeli vest

Uklanjanje Starog savskog mosta počeće ove godine, zatim će biti remontovan, da bi 2021. godine bio postavljen između Bloka 70a i Ade Ciganlije, najavio je novi gradski urbanista Marko Stojčić

Postojale su tri opcije za postavljanje mosta sa novobeogradske strane. Pored ove koja je odabrana u Bloku 70a, i koja je bila najrealnija, preostale dve su bile u Bloku 45 i jedna između ove dve lokacije, ali bi u tom slučaju most prelazio preko špica Ade Huje.

Foto: Beoinfo

Ovako će izgledati novi Savski most

Lokacija u Bloku 70a, odnosno u produžetku Omladinskih brigada, odabrana je i jer je tu dobra veza sa gradskim prevozom pošto je u blizini okretnica autobusa 67, 76 i 708, a inače baš na ovom potezu se trenutno nalaze i polazne stanice taksi čamaca koji su decenijama unazad prevozili Novobeograđane do Ade Ciganlije.

Foto: google maps

Lokacija novog mosta

Gradski urbanista Stojčić je najavio i da bi Novi savski most, na području Savskog amfiteatra, mogao da bude završen 2021. godine.

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set