• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

01.10.2019

12:48

POČELE GREJNE PROBE! Radijatori bi mogli da budu topli i pre zvaničnog početka sezone, ali pod jednim USLOVOM

Beograd

POČELE GREJNE PROBE! Radijatori bi mogli da budu topli i pre zvaničnog početka sezone, ali pod jednim USLOVOM

Podeli vest

Stanovnike prestonice od danas i u narednih deset dana očekuju funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, dok je zvanični početak grejne sezone predviđen za 15. oktobar i ona bi trebalo da traje do 15. aprila

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu.

Ukoliko vam radijatori nisu topli nema potrebe da upućujete reklamacije jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Ono što je bitnije jeste da obratite pažnju na ispravnost unutrašnjih instalacija i ukoliko primetite curenje vode iz instalacija, kvar prijavite Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija.

Proba toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih kućnih grejnih instalacija obavljaće se prema unapred određenom rasporedu .

Prvi dan grejne probe rezervisan je za toplane "Novi Beograd" i "Mirijevo". Kotlarnice: KBC "Zvezdara" u Preševskoj 31 i u ulici Dimitrija Tucovića 161.

Za sutra je predviđena grejna proba toplane "Borča", "Višnjička banja" i "Voždovac". Kotlarnice: "Braće Marić 3-7", "Železnik" i Obnovljiv izvor energije "Ovča".

Danas, na letnjih 25 stepeni, mnogi ni ne pomišljaju na grejanje, ali meteorolozi najavljuju da će već u četvrtak temperatura biti - prepolovljena. U noći između srede i četvrtka doći će do pada temperature za čak 15 stepeni.

Prema važećoj gradskoj odluci, raniji početak grejne sezone moguć je ukoliko je prognozirana prosečna dnevna temperatura ispod 12 stepeni.

- Izuzetno, u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti će biti zagrevani danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepena Celzijusa ili nižu - piše na sajtu "Beogradskih elektrana".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set