• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

08.07.2020

17:51

KORDONI POLICIJE ISPRED SKUPŠTINE, HULIGANI NAJAVILI NOVE NEREDE! Ne mare za živote i zdravlje ljudi!

Beograd

KORDONI POLICIJE ISPRED SKUPŠTINE, HULIGANI NAJAVILI NOVE NEREDE! Ne mare za živote i zdravlje ljudi!

Podeli vest

Demonstranti su najavili novi protest ispred Skupštine

Demonstranti su i za večeras od 18 časova najavili protest, a ispred skupštine Srbije trenutno se nalazi više policijskih patrola, sa policijskim maricama.

Policijske patrole i kordoni postavljeni su ispred Predsedništva Srbije, Narodne skupštine i Skupštine Grada Beograda. Policija će i ove večeri štititi građane Srbije od razjarene i politički indoktrinirane skupine, koja je prethodne večeri palila automobile, upadala u Skupštinu, kršila i lomila sve čega se dohvatila. 

Foto: Tanjug

U sinoćnim neredima u Beogradu povređena su najmanje 43 policajca, 17 huligana, a privedeno je njih 23. Zapaljeno je i 5 službenih vozila i povređeno 3 konja. Celokupna srpska javnost poziva na krivičnu odgovornost okupljene demonstrante zbog ugrožavanja javnog zdravlja i napada na službena lica.

Okupljeni demonstranti sinoć nisu poštovali propisane epidemiološke mere, nisu nosili maske niti poštovali meru propisane fizičke distance čime su direktno ugrozili javno zdravlje. Demonstranti su se okupili ne razmišljajući kolika je opasnost od širenja zaraze tokom ovakvih protesta i koliko je ljudi nakon protesta potencijalno obolelo od korone i koliko to otežava borbu protiv koronavirusa u Srbiji.

Foto: Tanjug

Policija je uspela da uspostavi javni red i mir nakon nekoliko sati jer je jedan broj huligana kamenicama, i drugim predmetima pokušavao da ugrozi živote policajaca, i da uđu u Skupštinu. Iza nereda su ostali zapaljeni kontejneri i smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili i nekoliko slomljenih izloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zasto

pre 3 godine

ne polupate te placenike... zar ce milogorci i hrvati da nam i u Srbiji prete...?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set