• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

09.07.2021

10:22

EKIPE EKO PATROLE NA TERENU - UREĐENJE JOŠ JEDNE POVRŠINE NA SAVSKOM VENCU

Promo

Beograd

EKIPE EKO PATROLE NA TERENU - UREĐENJE JOŠ JEDNE POVRŠINE NA SAVSKOM VENCU

Podeli vest

Eko patrola Gradske opštine Savski venac je započela uređenje još jedne površine na teritoriji opštine u ulici Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 70-78, a aktivnost se odnosi na košenje trave, uklanjanje rastinja i korova kao i na suzbijanje širenja ambrozije u cilju da životna sredina koja nas okružuje bude zdravija i uređenija.

Sređivanje javne zelene površine obišli su danas predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i članica veća Ana Marinković koji su tom prilikom razgovarali sa građanima i radnicima eko patrole, odneli im osveženje I pohvalili njihovo angažovanje i rad na tekućim eko aktivnostima.

Foto: Promo

Predsednik je istakao da projekat „Eko - patrola“, kao zajednički projekat Opštine i građana, doprinosi lepšem i uređenijem izgledu opštine Savski venac i dodao da je samo tokom protekle i ove godine sređeno i očišćeno preko 120 zapuštenih površina.

Foto: Promo

- Ekipe su svakodnevno na terenu, intenzivno rade na uređenju javnih zelenih površina na teritoriji opštine i na inicijativu građana odgovorno organizuju sređivanje zapuštenih površina. Savski venac će i u narednom periodu nastaviti istom dinamikom da uređuje opštinu i čini je sve lepšim i zdravijim mestom za život. Ovaj projekat je jedan od najboljih pokazatelja koliko je saradnja između građana i opštine važna. Građani Savskog venca imaju mogućnost da u svakom trenutku podnesu zahtev za uređenje određene lokacije, a zadatak Eko - patrole je da po prijemu prijave u najkraćem roku izađe na teren i uredi tu javnu površinu – rekao je Vidović.

Foto: Promo

Poslovi koje obavlja Eko - patrola obuhvataju košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, uređenje urbanih džepova i ostalih javnih površina. Pored toga, uloga Eko - patrole je i da apeluje na građane da vode računa o svojoj okolini i zelenim površinama koje koriste.

Foto: Promo

Građani zapuštene javne površine mogu prijaviti Eko patroli na mail: ekopatrola@savskivenac.rs ili putem obrasca koji predaju na pisarnici Opštine svakog radnog dana od 07,30 do 15,30 časova, a koji se nalazi na zvaničnoj internet stranici opštine www.savskivenac.rs/cir//preuzmite-obrasce/

Foto: Promo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set