• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2016

10:35

AMBASADOR U BRISELU: Još se ne zna ima li na aerodromu Zaventem povređenih Srba!

Društvo

AMBASADOR U BRISELU: Još se ne zna ima li na aerodromu Zaventem povređenih Srba!

Podeli vest

Još nema informacija da li među povređenima i poginulima u današnim eksplozijama u Briselu ima srpskih državljana, izjavila je ambasadorka Srbije u Belgiji Vesna Arsić

Arsić je Tanjugu rekla da su za sad sve informacije još uvek nezvanične.

- Eksplozija se dogodila na aerodromu u blizini pulta za čekiranje tako da nema zvaničnih spiskova putnika koji su se tu zatekli. Prilazi aerodromu su zatvoreni, tako da naši državljani koji su za danas planirali putovanje neće biti izloženi riziku - rekla je ona.

Prema njenim rečima, Ambasada Srbije je zadržala mere restriktivnog ulaska u konzularni deo i nije povećala mere bezbednosti van toga, niti ima indikacija zvaničnih vlasti da se takve mere uvedu.

- Ukoliko bude potrebe, uvešće se posebne mere ali to će blagovremeno biti objavljeno na sajtu naše ambasade u Briselu - precizirala je Arsić.

(FOTO/VIDEO) JOŠ JEDAN NAPAD U BRISELU! Eksplodirale četiri bombe u metrou, najmanje 10 mrtvih!

Ona je navela da za danas nije zakazan dolazak nijedne delegacije iz Srbije, uključujući predstavnike ministarstva i civilnih društava, kojih je inače oko 50 dnevno.

Kako je navela, još uvek nije povećan broj poziva i poseta naših državljana ambasadi.

- Telefoni naši ambasade su na raspolaganju, konzularni deo je otvoren uz uobičajene restriktivne mere pri ulasku koje podrazumevaju kontrolu identiteta - navela je.

(VIDEO) STRAVIČNO! Pogledajte trenutak eksplozije na aerodromu u Briselu!

Ona je dodala da samim uvođenjem nivoa četiri u merama bezbednosti, Belgija apeluje na sve građane da ne odlaze na mesta većeg okupljanja zato što su mete mesta

Ambasadorka je ranije danas izjavila da je nivo bezbednosti u Briselu, nakon eksplozija na aerodromu i u metrou, podignut na nivo četiri.

- Sitaucija još uvek nije potvrđena od zvaničnih organa, a podizanje nivoa bezbednosti na nivo četiri ukazuje da je došlo do promenjenih okolnosti u smislu bezbednosti",rekla je Arsić u telefonskoj izjavi TV Pink.

(VIDEO) TRAGEDIJA U BRISELU! Dve eksplozije na aerodromu - NAJMANJE 17 MRTVIH!

Ona je građanima Srbije poručila da prate obaveštenja i da se mogu obratiti ambasadi za svaku vrstu pomoći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Moscow

pre 8 godina

Na aerodromu ne verujem ali u zatvoru krci od Srba.

Dejan

pre 8 godina

Pa vi i dalje puštajte talibane u Evropu. Evo stigao račun za naplatnu n

Nemanja

pre 8 godina

Od Daciceve ambasadorke nemoze nista ni da se dozna ,osim kafana i pijanki po Briselu

Slavko

pre 8 godina

VRATITI OVU DACICEVU FIFIRKU KOJA NISTA NEZNA

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17