• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2016

22:40

VUJOVIĆ POZVAO SLOVENAČKE INVESTITORE: Prošla su stresna vremena, ulažite u Srbiju!

Društvo

VUJOVIĆ POZVAO SLOVENAČKE INVESTITORE: Prošla su stresna vremena, ulažite u Srbiju!

Podeli vest

Slovenački poslovni klub, koji okuplja više od 140 članova, održao je veceras u Beogradu redovni sastanak na kom je bio i ministar finasija Dušan Vujović, koji je pozvao slovenačke investitore da više ulažu u Srbiju

Vujović je članove Slovenačkog poslovnog kluba upoznao sa situacijom u Srbiji i naporima koje srpska vlada čini kako bi privukla što više investitora.

On je pozvao slovenačke investitore da još više ulažu u Srbiju, jer, kako je rekao, u Srbiji su" prošla stresna vremena" i to je sada zemlja interesantna za investicije.

Prema rečima Vujovića, očekuje se da će ove godine privredni rast u Srbiji biti tri odsto, a u naredne tri godine taj rast treba da dostigne 3,5 odsto.

Ministar je naveo da je Srbija počela i racionalnije da se odnosi prema subvencijama, jako puno je radila na uređenju poslovnog okruženja, ali i na podsticaju investicija, a smanjila je i nezaposlenost sa 27 na 17 odsto.

VUJOVIĆ: Očekujem niže kamatne stope!

- Srbija postaje zemlja, gde nas bukvalno ljudi vuku za rukav na tržištima gde izlazimo. Mi trenutno imamo najbolji odnos prinosa i rizika - rekao je Vujović, podsetivši da ove godine Srbija ima suficit umesto deficita.

Ambasador Slovenije u Beogradu Vladimir Gasparič kazao je da je Srbija za Sloveniju značajan partner, navodeći da se procenjuje da će razmena dve zemlje ove godine biti 1,2 milijarde evra i da je veća od one koju Slovenija ima sa Rusijom.

Gasparič je istakao i da je obim slovenačkih investicija dostigao 1,2 milijardi evra, što takođe puno govori koliko je Srbija interesantna slovenačkim kompanijama.

On je dodao da će sledeće sedmice u Beogradu biti održana zajednička sednica dve vlade, i da će neke od tema razgovora na ministarskim sastancima biti e-uprava, zaštita životne sredine, kao i poljoprivred gde su veliki potencijali za saradnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TACNO SAM ZNALA

pre 7 godina

Siptari su ih poslali da opet preko njih zametnu tragove i infiltriraju se u zastitu zivotne sredine. A Vujovic ...drzi konce i navija...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17