• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list/Informer.rs

26.06.2017

12:05

(VIDEO) HRVATSKA SE NAORUŽAVA, MENJA MIG 21 SA GRIPENIMA ILI F16: Avioni im stižu već u oktobru, SRBIJA I SRPSKA U OPASNOSTI!

Društvo

(VIDEO) HRVATSKA SE NAORUŽAVA, MENJA MIG 21 SA GRIPENIMA ILI F16: Avioni im stižu već u oktobru, SRBIJA I SRPSKA U OPASNOSTI!

Podeli vest

Hrvatska će poslati zahtev u četiri zemlje od kojih želi da kupi borbene avione koji će zameniti zastarele MiG 21. Zagreb je najzainteresovaniji za švedske gripene JAS 39 i američke F16

Kako ističu u "lijepoj njihovoj" zahtev za kupovinu aviona uputiće za dvadesetak dana u Švedsku (Gripen JAS-39), SAD (F-16), Južnu Koreju (FA-50) i Izrael (F-16 Barak). 

MIGOVI USKORO DOLEĆU U SRBIJU! Dmitri Rogozin preneo Vučiću važnu Putinovu poruku!

Ukoliko sve bude teklo po planu, krajem oktobra ili u novembru ove godine sve će biti spremno za kupovinu borbenog lovca koji bi postupno trebalo zameniti MIG 21.

Podsetimo, polovinom aprila iz vazduhoplovne baze Zemunik kod Zadra poletele je i  16 američkih borbenih helikoptera '''OH-58D Kajova Vorior.

Vikipedija

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG PILOTA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Da su srpski avioni bili ispravni, ne bih se živ vratio kući!

Istovremeno, i Nemačka je Zagrebu isporučila prve dve, od ukupno 16, najmodernijih samohodnih haubica PzH2000. 

Ostalih 14 stići će do kraja ove godine.

Kakve su karakteristike ševedskog gripena  JAS-39i ruskog MiG 29 i američkog F16 i MIG 29 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 6 godina

Zasto u opasnosti, F16 su stare kante, eno svaki dan padne po neki.\n

Lucky

pre 6 godina

Te su kante obarale naše MiG-29. Jest da su nam radari zastarjeli bili,ali ipak je F-16 aviončina još uvijek. Ipak,vidjeli smo skoro da je za njega Su-27 adekvatan lijek,ali kad naši hoće MiG-29...

TT

pre 6 godina

F-16 je daleko od kante .. pogledaj malo Izraelsko-arapske ratove i kako su se suhojevi i migovi proveli protiv njega ..

BorisDe

pre 6 godina

Neka, super, imat cemo sta da rusimo. :)  Malo sale naravno, ako budu protiv isis i ostalih radikalnih muslimana onda super sto da ne ali RSrpsku i Srbiju ne mogu da pipnu kako god sanjali o tome.\n

nenad

pre 6 godina

Sta god kupili, najbolje da kupe preko Ukrajine, eno imaju jos Mig-ova 21, u odlicnom stanju i S 300.\n

Dule

pre 6 godina

To su samo prazne price,daleko su oni od takvih aviona. Oni uopsta ne znaju koliko kostaju ti avioni.

grof01

pre 6 godina

HRV je u NATO-u,BiH je defakto u NATO,prema tome uopšte nije važno šta imaju od oružja.Bilo kakva opasnost za te države i NATO će poslati sve što treba.Srbija nema tu mogućnost.Nema nikakve komunikacije s rusijom i nema puta kojim bi rusija,i kad bi htjela,mogla biti od koristi srbiji.Srbija može jedino da živi i uživa u bajkama koje rusi pričaju.Ako neko misli drugacije,neka uzme kartu i pogleda položaj država...

miki

pre 6 godina

sta palite ovaj narod kao u oktobru.....kad su pre neki dan izjavili da tek 2020 mogu ocekivati da prvi avioni kod njih slete\n

u magnovenju

pre 6 godina

Hrvatska je agresivna i iskompleksirana zemlja. Republika Srpska jeste u opasnosti.

Zasto bi vas napali

pre 6 godina

Nije Srpska toliko lijepa koliko su stanovnici grozni

u magnovenju

pre 6 godina

Pradedovi su vam bili Srbi. Zbog toga je vaša mržnja prema Srbima teško objašnjiva i spada u domen iracionalnog. Iako je iracionalna ona je realna.

vlah alija

pre 6 godina

"republika srpska" ti je najveca podvala srpskom narodu u novijoj istoriji jos uvek ima mamlaza koji veruju da je to navodno neka republika a ustvari je amo jedna obicna automija odprilike kao vojvodina u bivsoj jugi za desetak godina ce verovatno se u potpunosti pretopiti u ostatak federacije jer nece vise nista ostati da se pljacka i tipovi kao dodik ce pobeci u rusiju ili kipari ostaviti go narod

Ja

pre 6 godina

Uzeće korejski FA-50 ili izraelske polovne F-16, to su najjeftinije varijante. Gripen je preskup i nabavljaju ga samo bogate zemlje.

Muja

pre 6 godina

Pa vi se ponosite sa mig29. Dta sad kukate za F16. Ili valjda vi hocete da napadnete pa sada me mozete

Abc

pre 6 godina

Sta da menjaju kada od 3 miga leti samo jedan I to kada poskidaju delove sa drugih. Neda vise NATO dzabe kao sto je bilo dok su razbijali Jugu. I

zoran miljkovic

pre 6 godina

НИКО НИЈЕ БОЉИ ОД МИГА 29,још кад је у Русији,то су најачи авиони.ДОЋИ ЋЕ ОНИ И ОВДЕ, сигурно долазе,чека се списак наоружања од информера,а обећа и бивши Председник и САДАШЊИ ВИШЕ ПУТА,па чак и Министар одбране даде датум, али заборави годину.МА НЕ СИТНИЧАРИМО,КАД ЈЕ ОТИШАО ФИЈАТ,СТИЋИ ЋЕ И МИГОВИ,РУСИ СУ ТО БРЕ, ДРЖЕ ОНИ РЕЧ.

Boban

pre 6 godina

Kako u opasnosti, pa zar ne napisaste da nama stizu MIG-29 i dodatna tehnika , tenkovi , protivavionske rakete i sta sve ne! Ako mi sve to dobijemo ne treba se plasiti.\n

TT

pre 6 godina

Zasto bi HR napala Srbiju ili RS, sta bulaznite .. ona je samo vazal SAD, nista samostalno ne moze da uradi .. -.- I avioni i ako im stignu uskoro (a nece) treba im bar 2 godine da obuce pilote .. nije to auto

Ante

pre 6 godina

Nema od Gripena nista, dobar avion, ali bez borbenog iskustva, osim toga, Svedska je neutralna, pa se ne moze dogovoriti jos koji pozadinski posao. Korejski FA 50 nije nadzvucan, ali moze ga se koristiti kao bombardera, i dosta je jeftiniji, po meni najbolji izbor za RH. Ali, 99% je vec odluceno da ce to biti F-16 i to na Barak standardu, izuzetan radar, odlicna moderinizacija. Naravno, najvise zbog "pozadinskih" poslova sa Izraelcima, gdje ce se dobiti mnogo toga. U to sam siguran iz razloga od vise nego 10 posjeta ministra obrane i generala Izraelu u zadnjih godinu dana. S naoruzanjem ide oko 30-40mil dolara svaki. Po meni, 10-tak aviona je sasvim dovoljno za air-policing i rezervu, bolje ulagati u jos Pz2000 i protuoklopne sisteme, helihoptere i rakete, PVO. Osim Air-policinga nam nista ne treba, cim smo u NATOu, sve preko je ionako nase nebo sigurno. Bacanje para.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17