• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

24.08.2018

20:50

(FOTO) AUTOPUTEM OD OBRENOVCA DO ČAČKA VEĆ POČETKOM 2019! Završavaju se radovi na najvažnijim projektima u zemlji!

Društvo

(FOTO) AUTOPUTEM OD OBRENOVCA DO ČAČKA VEĆ POČETKOM 2019! Završavaju se radovi na najvažnijim projektima u zemlji!

Podeli vest

 Kada se do Nove godine završe deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig na Koridoru 11, imaćemo 103 kilometra modernog autoputa sve do Čačka. Do kraja ove godine biće gotov i Koridor 10 prema Makedoniji i Bugarskoj

Građani Srbije moći će već od Nove godine da se voze modernim, 103 kilometra dugim autoputem od Obrenovca do Čačka na Koridoru 11, rekla je za Informer ministarka građevine Zorana Mihajlović!

Zoran Sinko


Istovremeno, do kraja 2018. biće gotov i ceo Koridor 10, prema Makedoniji i Bugarskoj.

Bez rizika
Beta


Sigurna sam da će Koridori biti gotovi na vreme, ali isto tako obećavam da nijedan kilometar autoputa neće biti pušten u saobraćaj ukoliko nije potpuno bezbedan
Zorana Mihajlović

Na autoputu od Obrenovca do Čačka ostalo je da se do decembra završe deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig. Kada one budu gotove, na novi autoput će se iz pravca Beograda dolaziti Obrenovačkim putem, koji će sa Koridorom 11 biti spojen petljom kod Bariča (pogledajte slike i mapu). I ova petlja, uveravaju u Ministarstvu građevine, biće gotova do kraja godine.

Brzo, a bezbedno

Ministarka građevine Zorana Mihajlović rekla je za Informer da će oba kapitalna saobraćajna projekta u zemlji biti puštena u upotrebu najkasnije do Nove godine.

Zoran Sinko

- Do kraja godine, kada završimo poslednje dve deonice, imaćemo 103 kilometra modernog autoputa od Obrenovca do Čačka. Takođe, iz "Koridora Srbije" imam uveravanja da će do decembra ove godine biti gotov kompletan autoput prema Makedoniji i Bugarskoj, uprkos problemima sa potpornim zidom na tunelu Predejane u Grdeličkoj klisuri. Sigurna sam da će Koridor 10 biti gotov na vreme, ali isto tako obećavam da nijedan kilometar autoputa neće biti pušten u saobraćaj ukoliko nije potpuno bezbedan -rekla je ministarka Mihajlović.

Zoran Sinko

U Ministarstvu građevine pojasnili su nam da će se iz pravca Beograda na Koridor 11 uključivati preko Obrenovačkog puta.

Preljina-Požega do 2021.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da će deonica autoputa od Preljine do Požege na Koridoru 11, koja se radi sa kineskim partnerima, biti gotova do 2021.
- Mi smo završili kompletnu dokumentaciju, od projekta do ekspoprijacije i tokom predstojeće posete Kini potpisaćemo finansijski ugovor. Očekujem da radovi počnu u prvom kvartalu 2019. godine i predviđeno je da traju dve godine - ističe Mihajlović.

- Kod Bariča, na mestu gde se spajaju Obrenovački put i Koridor 11, do kraja godine biće izgrađena petlja, tako da će Beograđani na taj način moći da se uključuju na moderan autoput do Čačka. Međutim, tokom 2019. godine biće izgrađena i deonica Surčin-Obrenovac, na koju će se Beograđani uključivati sa Novog Beograda, preko Ledina, čime ćemo definitivno spojiti prestonicu i Čačak najmodernijim autoputem - kažu u ministarstvu.

Zoran Sinko

Potencijal za investicije

Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije kaže da je završetak Koridora 10 i 11 jedno od najvažnijih pitanja za našu zemlju, jer kad se pusti saobraćaj kroz sve deonice, dolaze nam i brojne investicije.

- Kada se otvore Koridori treba odmah nastaviti sa gradnjom Moravskog koridora, a na vidiku je i izgradnja velikog intermodularnog centra na potezu Inđija-Surčin-Batajnica. Kada se sve to uklopi, imaćemo odličan vazdušni, putni, železnički i rečni saobraćaj i Srbija će biti ogroman potencijal za investicije - kaže Rodić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17