• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

16.11.2018

11:52

STUDENTKINJA KOJA OPTUŽUJE PROFESORA IZ KRAGUJEVCA UKLJUČILA SE UŽIVO U JUTARNJI PROGRAM! Evo šta je ispričala o njegovim ODVRATNIM SMS PORUKAMA!

Društvo

STUDENTKINJA KOJA OPTUŽUJE PROFESORA IZ KRAGUJEVCA UKLJUČILA SE UŽIVO U JUTARNJI PROGRAM! Evo šta je ispričala o njegovim ODVRATNIM SMS PORUKAMA!

Podeli vest

Njoj je zbog kompleksnosti slučaja zaštićen identitet. Odmah na početku rekla je da je podnela prijavu protiv profesora Đukanovića zbog seksualnog uznemiravanja SMS porukama

Studentkinja iz Kragujevca, M. M. (20), koja je na prvoj godini Filološko-umetničkog fakulteta, pre nekoliko dana iznela je teške optužbe na račun profesora Ž. Đ. (62).  Ona tvrdi da joj je profesor slao uznemirujuće i neprimerene SMS poruke, podnela je krivičnu prijavu protiv njega i prijavila ga dekanu, a o svemu je progovorila za jutarnji program "Jutro sa Jovanom i Srđanom" na televiziji Prva,

Njoj je zbog kompleksnosti slučaja zaštićen identitet. Odmah na početku rekla je da je podnela prijavu protiv profesora Đukanovića zbog seksualnog uznemiravanja SMS porukama.

- Prva poruka krenula je krajem maja, početkom juna, pred prijemni ispit, dok sam ja još bila kandidat. Za prijemni ispit sam se spremala kod profesora, on je verovatno preko Fejsbuka pronašao moju sliku i dodao me i na toj društvenoj mreži, ali i na Instagramu. Kasnije me je dodao i na Viber, jer mi je tražio broj telefona kako bih mu pokazivala i slala svoje radove i crteže, da vidi da li sam ja dovoljno dobra za prijemni ispit, u kom smeru idem, da mi vrši korekture i ostalo - počela je svoje izlaganje studentkinja, leđima okrenuta kameri i izmenjenog glasa.

RAZMIŠLJAM DA LI IMA NEŠTO IZMEĐU TVOJIH GAĆICA I KOŽE...KAKO SAM UZBUĐEN! Profesor (62) slao studentkinji (20) iz Kragujevca skandalozne seksualne poruke

Međutim, posle toga, kako kaže, vrlo brzo su krenule poruke uznemirujućeg sadržaja.

- Delio mi je komplimente, govorio kako su mi divne fotografije, kako sam lepa. Zloupotrebljavao je svoj položaj i prešao granicu.

Na pitanje voditeljke da li je ona profesoru odgovarala na te poruke, devojka kaže:

- Dala sam mu sama broj telefona, jer sam u konsultaciji sa ostalim profesorima saznala da je normalno da se profesoru šalju crteži, kako bi on komentarisao radove. Mislila sam da će ostati na tome. Kada je prešao granicu, ja sam nastavila da odgovaram na poruke samo zato što je on bio u komisiji za moj prijemni ispit - objašnjava ona.

Foto: stocksnap.io

Pred prijemni ispit je počela neprimerena komunikacija, tvrdi studentkinja.

- Na dan prijemnog ispita mi je poslao da treba da budem u crveno obučena, jer je crvena njegova omiljena boja. To se nastavilo celo leto. Pitao me je koja mi je boja veša, stalno mi je udeljivao komplimente, a ja sam bila uznemriena i uplašena, plašila sam se za svoj položaj, pa sam u odgovarala.

- Ja sam pokušala da objasnim profesoru da to nije profesionalno to što radi, da ima ženu, ćerke koje su mlađe od mene, ima i unučiće... to nije normalno, stariji je od mene 42 godine, ja sam dete za njega, a on profesor na mom fakultetu. Bio je naporan, nisam mogla da ga "otkačim" na bilo koji način. Saznala sam da šalje poruke i mojoj drugarici iz klase. Ta devojka je užasno uplašena i ne sme ništa da kaže i izjavi. Ja nisam usamljena, ima mnogo devojaka, čak 11 generacija kojima je on predavao.

Foto: printscreen TV Prva

Roditeljima, kako kaže, nije sve ispričala, majka je upućena u sve, otac ne. Pričala je i prijateljima, oni su uz nju, ali, kako kaže, ima i onih koji osuđuju, uvek ima onih koji su i na drugoj strani.

- Ja sam se obratila fakultetu 23. oktobra i fakultet nije reagovao na vreme, pa sam ja posle tri dana lično pozvala šefa katedre jer sam prijavu imenovala i na njih. Oni uopšte nisu dobili moju prijavu. Postupak je bio pokrenut tek tada. Zakazala sam sastanak sa dekanom. Mesec dana tek nakon te prijave zakazana je etička komisija, čekamo taj ponedeljak sada - ispričala je studentkinja.

Ona sve vreme ide na predavanja, dok je profesor na odmoru.

- Ja sam uplašena, jer sam jedina ja progovorila, toliko devojaka stoji iza mene i ćute o tome. Rekli su mi da je jedna mogućnost čak da on bude samo opomenut i vraćen na nastavu, što je mene zaista zabrinulo - objasnila je ona.

Profesor Đurović je odbio da dođe u emisiju i sve je prepustio advokatu.

Predala sam policiji krivičnu prijavu i moj telefon. Policija ima uvid u sve poruke koje je on meni slao. Profesor ne možed a dokaže da ih nije poslao.

Advokat se oglasio i pročitan je u emisiji. On smatra da se vrši hajka na profesora Đurovića i da se njegov klijent neosnovano napada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
perica

pre 5 godina

Nebrojanih je slucajeva takvih "profesora"i te vrste ljudi u obrazovanju ali ta njihova bahatost traje decenijama ! Znam za slucaj i to nastavnika djeretica cak u osnovnoj skoli u Le koji je kao manijak zavrsio u pristojnu penziju ,u dodeljenom stanu i bog zna kakvim jos previlegijama !

Pepa prasac

pre 5 godina

Filolosko umetnicki fakultet? Sacuvaj me booze kojih sve to I'ma fakulteta,lepo zvuci a cemu li sluzi?

Promasaj

pre 5 godina

Prika, promasio si temu. Tema je naivna mala i ludi profesor. Iskreno, nesto mi smrdi u ovoj prici.

Ljubo

pre 5 godina

...pricala sa prijateljima (?) a nije pricala sa ocem o tome .Sa mamom razgovarala .A ko moze da te zastiti ako ne oba roditelja .

Pedro

pre 5 godina

Kakve učenice takvi i profesori. Oblače se kao prositutke, pa onda kao profesor "pedofil". Obucute se kao normalna deca, obrišite šminku, pa će se i profesori popraviti.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija