• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

23.11.2018

15:17

PRETPLATA NA JAVNI SERVIS POSKUPLJUJE OD 1. JANUARA! Evo i za koliko!

Društvo

PRETPLATA NA JAVNI SERVIS POSKUPLJUJE OD 1. JANUARA! Evo i za koliko!

Podeli vest

Deo finansija za RTS nastaviće da dolazi iz budžeta države

Od 1. januara sledeće godine za pretplatu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine, koja sada iznosi 150 dinara izdvajaćemo više novca. U izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje su ušle u skupštinsku proceduru, stoji da će nova taksa iznositi 220 dinara.

Zakon kojim se javni servis plaća preko računa struju donet je 31. decembra 2015. godine i visina pretplate od tada nije menjana. U Predlogu zakona navodi se i da će se RTS i RTV delimično finansirati iz takse, a delimično iz državnog budžeta, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Da će verovatno doći do poskupljenja takse najavio je juče Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a.

- Pretplata za RTS mogla bi da se poveća od sledeće godine, ali će i dalje iznositi manje od dva evra - rekao je Bujošević na okruglom stolu „Javni medijski servisi u Srbiji".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 5 godina

I ovo sto placamo je mnogo jer nedobijamo nista !!!!!! kad vec placamo necemo da gledamo nijednuali nniijjeeddnnuu reklamu . Kako to da se finansiraju od nas od reklame i nemaju pare a druge televizije imaju KAKO I KO NAS KKRRAADDEE I TO PO ZAKONU????.

salens

pre 5 godina

Može li "žuti" Bujke da garantuje da će državni javni servis onda prenositi utakmice državne reprezentacije, ili će taj ogroman novac prebacivati Đilasu, Oljinom Borku, itd. Neophodna je smena rukovodstva RTS jer oni rade protiv naroda. Šta je sad razlog povećanja za čak 50%? Jel' € skočio? Sramota! Sramota i za vlast koja dozvoljava da im takvi vršljaju kako im se "ćefne"!

sns

pre 5 godina

Pazite ljudi.velika se igra svuda oko nas igra obratite pažnju da ovih 220 din ne PRELIJU ĆAŠU!!!Penzioneri su odavno ogorčeni,vozači besni,poreznici nemilosrdni,otimači imovine nezasiti,beležnici,notari nezajažljivi,komunalci varaju,policija plaćena da toleriše dilovanje,ubistva svakodnevna,napadi,podmetanja bombi,eksplozije...SKUPILO SE U NARODU minuli rad svih dosadašnjih paaa...ja samo kažem onako penzionerski.Mnogo sam dosad neprskajućih i naduvanih balona video kako prskaju kao da ih nije ni bilo počevši od socijalističkog samoupravljanja pa do šiptarskih koordinisanih napada... Pamet u glavu dok je još imamo.Ja,eto,napisah a vi objavili ili ne...

sns

pre 5 godina

Kako ste samo brzo reagovali i skinuli ovu vest sa sajta i time rešili problem.Biće nešto,jednoga dana,nešto i od vas-cenzura ili autocenzura-"administracija"?

miroljub

pre 5 godina

Sad smo tek naj.... Biće : Selo gori...., i sve moguće reprize za doručak, ručak i večeru u udarnom terminu. Ko još to gleda a svi pkaćaju.

Vlada

pre 5 godina

Ja placam kablovsku televiziju koja je u vlasnistvu grada, zasto bi onda trebao da placam posebno i pretplatu Vama ( taksa mi dolazi uz racun za struju). Ovo pitanje sam Vam vec postavio, po mom misljenj Vi bi trebalo da svoja potrazivanja naplatite kablovskim distributerima koji emituju Vas signal

Pitanje

pre 5 godina

Zašto plaćamo i mi koji imamo kablovsku? Jel ima uopšte onih koji su oslobodjeni...hoćemo da se javno objave njihove plate?!?!

Ljubomir Trajkovic

pre 5 godina

Ne zasluzuju ni sadasnju preplatu,a kamo li povecanje.Ako istu povecaju treba obustaviti placanje struje.

Ljuba

pre 5 godina

ЈЕЛ МОЖЕ ПРЕТПЛАТА ДА БУДЕ 500 ДИНАРА, АЛ ДА ВАС ВИШЕ БРЕ НЕГЛЕДАМО... СМУЧИСТЕ МИ СЕ ВИШЕ...

Dejan

pre 5 godina

Naj bolje novine INFIRMER. ZELIM VAM MNOGO USPEHA. U RADU, SVE NAJ BOLJE ČITAJTE INFORMER

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17