• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P. - J. M.

15.12.2018

23:05

IZVRŠITELJI JEDNI DRUGE OPTUŽUJU ZA KRIMINAL! Predsednik IO komore izvršitelja Miodrag Grujović OTVORENO O NEZAKONITIM RADNJAMA!

Društvo

IZVRŠITELJI JEDNI DRUGE OPTUŽUJU ZA KRIMINAL! Predsednik IO komore izvršitelja Miodrag Grujović OTVORENO O NEZAKONITIM RADNJAMA!

Podeli vest

Mnogi javni izvršitelji otvoreno pričaju o tome kako se njihove kolege bave nezakonitim radnjama, ali to nikada nismo uspeli da dokažemo, kaže Grujović. Damir Šite iz Subotice u pismu Komori indirektno naveo da se njegove kolege bave podmićivanjem i imaju dilove sa sudovima

Javni izvršitelji u Srbiji jedni druge otvoreno optužuju za nezakonite radnje, ali te njihove tvrdnje nikada nismo uspeli da dokažemo, kaže za Informer predsednik Izvršnog odbora Komore izvršitelja Miodrag Grujović. Prema njegovim rečima, o ovim optužbama raspravljalo se i na sednicama najviših tela Komore izvršitelja!

Grujovićeve navode potvrđuje i pismo koje je izvršitelj Damir Šite iz Subotice poslao Izvršnom odboru komore, u kojem indirektno kaže da se njegove kolege bave podmićivanjem, nameštanjem poslova i da imaju dilove sa poveriocima.

Foto: Informer DN

Miodrag Grujović

Prljav veš

Ozbiljno muljanje

Izvršitelji jedni druge optužuju za ozbiljna krivična dela i to bi nadležni organi morali da provere
Dejan Gavrilović, "Efektiva"

Kako je Miodrag Grujović rekao za Informer, nije tajna da izvršitelji veoma često jedni drugima javno iznose prljav veš, ali da zbog tih optužbi do sada niko nije sankcionisan.

- Javni izvršitelji neretko iznose veoma ozbiljne optužbe na račun svojih kolega, prebacuju im da se bave nezakonitim radnjama, podmićivanjem, da sklapaju razne dilove... Svaku od tih optužbi mi smo proverili, vršili smo kontrole, ali nikada nismo pronašli dokaze - kaže Grujović i kao primer navodi sukob izvršitelja Vujadina Masnikose i Damira Šitea na poslednjoj sednici Izvršnog odbora u novembru:

BEOGRAĐANKI POKUŠAVAJU DA NAPLATE NEPOSTOJEĆE TROŠKOVE! Izvršiteljka traži da joj platim 312.265 dinara, IAKO JE SUD PONIŠTIO NJEN ZAHTEV!

 

- Masnikosa je optužio Šitea da, kao lice zaduženo za međunarodne odnose u komori, zloupotrebljava svoj položaj i sklapa kontakte za potrebe svoje privatne firme "Lyceum iuris". To je samo jedan slučaj sukoba među izvršiteljima...

Za sve je kriv Informer

Foto: Informer DN

Damir Šite u pismu Izvršnom odboru komore čak optužuje svoje kolege da mu smeštaju i dostavljaju informacije protiv njega našem listu?!
- Osnove za ovakvu tvrdnju zasnivam na čudnoj podudarnosti smeća koje je objavio Informer i diskusije sa sednice Izvršnog odbora, neposredno pre toga, o čemu jasno svedoči tekst zapisnika sa sednice, napisao je Šite, aludirajući na tekst o njemu koji je u Informeru izašao 15. novembra.
Informer je juče pokušao da stupi u kontakt sa izvršiteljem Damirom Šiteom, ali do zaključenja ovog broja on nije odgovorio na naše pozive.

Izjavu Miodraga Grujovića potvrđuje i pismo izvršitelja Damira Šitea, o čijem sukobu interesa je Informer već pisao, pošto pored izvršiteljske kancelarije ima još dve firme koje se bave ovim poslom. U pismu od 19. novembra, u čiji posed je došao Informer, Šite je demantovao da se bavi nezakonitim radnjama, ali ih je taksativno nabrojao, očigledno aludirajući na to da se njima bave druge njegove kolege.

ZBOG DUGA OD 2.200 EVRA, OTELI MU STAN OD 80.000 EVRA! Javni izvršitelji se u Srbiji ponašaju KAO MAFIJA!

 

 

Gde ima dima...

Sve malverzacije izvršitelja

* nezakonita naplata dugova (pre svega prodaja kuća i stanova)
* nameštanje licitacija, otkup nekretnina dužnika po 30 odsto cene
* sukob interesa (rad preko dve ili tri povezane firme)
* podmićivanje radnika sudova
* otkup poveriočevih dugova
* ucene, pretnje, klevete...

- Ja svoju ruku ne "zavlačim u džepove kolega", ne nameštam poslove svojoj javnoizvršiteljskoj kancelariji, odnosno ne otkupljujem potraživanja da bih ih sprovodio, ne podmićujem nikoga za predmete, ne dajem "procenat" poveriocima. Ne postavljam svoje ljude na područja drugih sudova, ne ucenjujem kolege ili bilo koga drugog raznim "protivčinidbama", ne govorim trećim licima ništa loše o bilo kom kolegi - nabrajao je u pismu Šite nečasne radnje.

Dejan Gavrilović iz udruženja "Efektiva" kaže da optužbe koje su izneli Miodrag Grujović i Damir Šite jasno govore o tome da je kriminal duboko ukorenjen u izvršiteljskim krugovima.

Foto: Informer DN

Dejan Gavrilović

- Kako kaže naš narod, gde ima dima, ima i vatre! U izjavi Miodraga Grujovića i posebno u pismu Damira Šitea pominju se ozbiljna krivična dela i nadležni organi bi morali to što pre da provere i sankcionišu. E, sad, to što za ta dela navodno ne postoje dokazi, to je već sasvim druga priča. Stvarno bi bilo glupo da postoji pisani trag o tome da je neki izvršitelj ucenjivao nekoga ili primao mito. Sve to se radi u "zatvorenom krugu", informacije se razmenjuju tajno - napominje Gavrilović.

IZVRŠITELJI NAMEŠTAJU LICITACIJE Oduzmu stan dužniku, PA GA ZA 30% CENE PRODAJU SVOM ČOVEKU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nije bas tako

pre 5 godina

Nije bas tako. Ovde se, radi, koliko se moze zakljuciti, o udaru na "nezavisno" sudstvo u celini, racunajuci i izvrsitelje. Moj izvrsitelj, ne moze da naplati 3800 evra duga, od fizickog lica, duznika, vise od 3 godine. Napada mu platu, ovaj malo radi na belo, vise na crno i? Sta ci ja na kraju dobiti i komadicima, a dao sam na gomili? Prestanite sa hajkom.

krajusnik

pre 5 godina

Može im se,bankarski lobi uredio zakone,pre toga doveo na vlast žute koji postavili svoj sudski aparat kako bi pokrili privatizacije, zaludili narod nazovi demokratijom i parolama o alternativama i to sve kako bi napunili džepove belosvetskoj bagri .Naravno legalizovali su i korupciju ,nazvali je lobiranjem,sve to pokrili zakonski i danas kao" lideri" bore se za narod koji bojeći se svetskih kriminalaca (osetili smo gnev kroz izolacije ,embarga i bombardovanje) i dalje nemo to trpi i kao prilagodjava se nekim visokim vrednostima u kojima je stavljen u poziciju da radi za mizerne pare u Srbiji ili na zapadu za minimalac.Jednostavna su resenja,osuditi izdaju i veleizdaju ,oporezovati banke i uvesti u regulativu i to ako su naplatile kamatu za povećan rizik,a istovremeno država im bila garant stopirati naplate,unistili su nam privredu i skoro i državu.

Amater

pre 5 godina

ZA 2000e VRATIS 50.000e IZVRSITELJU,PA ODROBIJAO BI GA....TREBA SVE PREDMETE PROCESLJATI PA DE IMA ZLOUTREBA NEKA VRATE LJUDIMA NOVAC,KUCE,STANOVE I OSTALO STO SU OPLJACKALI.

gaga

pre 5 godina

UKINUTI IZVRSITELJE pod hitno,lopovi,deradzije,sta ce nam,to su samo umisljene glave da mogu sve a imaju podrsku verovatno nekog "glavnog".

milorad

pre 5 godina

kome mogu da se zalim na rad izvrsitelja,posto imam problem sa njima

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija