• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.01.2019

14:51

PREMINUO profesor ekonomije Miroslav Prokopijević

Društvo

PREMINUO profesor ekonomije Miroslav Prokopijević

Podeli vest

Profesor ekonomije, saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević iznenada je preminuo

Prokopijević je rođen 1. novembra 1953. u Lučanima, gde je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Čačku, diplomirao je 1976. godine na Prirodnomatematičkom fakultetu u Beogradu, a potom 1978. i na Filozofskom fakultetu. Magistrirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu i na FPN-u u Zagrebu, gde je 1981. i doktorirao.

U svojoj dugogodišnjoj akademskoj i istraživačkoj karijeri Prokopijević je ostavio je veliki broj knjiga, naučnih radova, publikacija i eseja u kojima se najčešće bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju LIBEK-a, čiji je Prokopijević bio saradnik.

Pored predavanja na Evropskom univerzitetu, kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu, kao i na univerzitetu Džordž Mejson u Sjedinjenim Američkim Državama.

Miroslav Prokopojević ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija