• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2019

17:58 >> 18:01

NEMAČKE KOMPANIJE BEŽE IZ HRVATSKE! Dođite u Srbiju, imaćete uslove KAKVE NIGDE NISTE DOBILI!

Društvo

NEMAČKE KOMPANIJE BEŽE IZ HRVATSKE! Dođite u Srbiju, imaćete uslove KAKVE NIGDE NISTE DOBILI!

Podeli vest

Nemačke kompanije u Hrvatskoj izuzetno su nezadovoljne uslovima poslovanja i smatraju da će ova godina biti znatno lošija od prošle, a najviše primedbe imaju na visoke poreze, nepotrebnu administraciju i korupciju, i smatraju da Vlada premijera Andreja Plenkovića loše radi svoj posao

To je pokazalo najnovije istraživanje Nemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, najveće bilateralne privredne organizacije u Hrvatskoj, sprovedeno u februaru ove godine među 150 kompanija članica Komore i nekim od vodećih kompanija u Hrvatskoj, piše zagrebački "Večernji list".

Kako se navodi, čak 61 odsto kompanija privrednu situaciju u Hrvatskoj ocenjuje kao lošu, a samo 54 odsto kompanija izjavilo je da bi ponovo izabralo Hrvatsku kao poslovnu destinaciju. 

Čak 11.741 STRANACA DOŠLO DA RADI U SRBIJI: Najviše je Kineza, Rusa, Turaka, Makedonaca, Italijana i Crnogoraca!

Kao najveće prednosti Hrvatske kao poslovne lokacije kompanije ističu članstvo u Evropskoj uniji, kvalifikovanost zaposleniha, produktivnost i motivaciju zaposlenih i infrastrukturu, dok kao razlog za smanjenje investicija navode nedostatak radne snage koje postaje sve veći problem svim firmama, pa tako i onima koje su članice Nemačko-hrvatske industrijske komore. 

PORAŽAVAJUĆE! TREĆINA ŽENA U SRBIJI SMATRA DA JE NASILJE U PORODICI PRIVATNA STVAR! Strah je najveći problem da prijave nasilnika!

Prošle godine u Hrvatsku je želelo da ulaže 80 odsto nemačkih kompanija, a sada najverovatnije traže druge zemlje, što pokazuje podatak da je Hrvatska osma među 20 zemalja regiona po poželjnosti za ulaganje.

Iza Hrvatske su samo Rumunija i Bugarska, a ispred sve druge članice EU iz regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Dođite u Srbiju imamo jeftiniju radnu snagu i od Kine

Saradžogla

pre 5 godina

Pa kaže ... Dođite u Srbiju jer ćemo mi da plaćamo radnike!Sagradićemo o našem trošku zgrade,vodovod i prilazne puteve.A vi samo da nam dođetena gotovo i to vam je to DA NIGDE TAKO NEĆETE DOBITI!

Saradžogla

pre 5 godina

Sunce li vas negrejalo!GDE JE MOJ KOMENTAR?Sram vas bilo?

Pomracenje uma

pre 5 godina

Dodjiteeee mi radimo dzabe i sa pelenama i ne jedemo i ne idemo u wc i ne treba nam plate, samo da ste nam vi zadovoljni. Ne kapiram zasto na vestima ne kazete vlast otvorila novi konc logor tu i tu, a ne fabriku. Neeeee ljudi ne zive od tih novih radnih mesta. Prezivljavaju. Ne date im da umru od gladi i toliko....i naravno pod obavezno da se racuni plate. Cuj vesala.....bandere r9djaci, bandere i to masne i motke i to.....znate vi kakve...

SS

pre 5 godina

Tako je,dođite u Srbiju,obećanu zemlju,tu će te imati sve privilegije,pa i da se poturimo.Šta je sa drugim zemljama,ili ne mogu od ovih doći na red.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija