• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

13.08.2019

11:46

RUSIJA JE ZAKON! KAKVA AMERIKA, Srbija treba da se okrene PUTINU, smatraju mladi u našoj zemlji

Društvo

RUSIJA JE ZAKON! KAKVA AMERIKA, Srbija treba da se okrene PUTINU, smatraju mladi u našoj zemlji

Podeli vest

Mladi misle da bi Srbija prilikom kreiranja spoljne politike više trebalo da se oslanja na Rusiju nego na Evropsku uniju, pokazuju podaci Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Srbiji

Autori istraživanja, Krovna organizacija mladih u Srbiji (KOMS), napominje da je važno istaći da je procenat odgovora onih koji misle da bi Srbija trebalo da se oslanja na Rusiju u spoljnoj politici porastao za više od 5 odsto.

Tako je sada među mladima u Srbiji dominantno mišljenje da bi Srbija trebalo najviše da se u spoljnoj politici oslanja na Rusiju — 32,7 odsto.

Na drugom mestu, posle Rusije, nalazi se EU (21%), pa SAD (5%).

Oko 21 odsto ispitanika nema stav, dok 20 procenata bira sve druge države na svetu.

U KOMS-u navode da je ovo poglavlje ukazalo na vrednosti koje neguju mladi u Srbiji, kao i na tendenciju porasta negativnih stavova mladih prema EU i evropskim integracijama Srbije.

(ANKETA) AMERIKU OPASNOM SMATRA 74 ODSTO SRBIJE, Priština prva među onima koji vole SAD!

U istraživanju se pokazalo da su rezultati u pogledu oslanjanja na EU opali u srazmeri sa opadanjem podrške ulasku Srbije u EU.

U poređenju sa prethodnim godinama, nastavljen je trend pada podrške ulasku Srbije u EU, a ove godine mladi u Srbiji vide Rusiju kao zemlju u odnosu na koju bi Srbija trebalo da kreira spoljnu politiku i na koju bi trebalo da se oslanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tadija64ZEMUN

pre 4 godine

hvala bogu milom,da imamo ovoliko pametne i mudre dece(a dace bog bice ih i jos vise) da razmisljaju svojim glavama ,zato gospodar SRBIJE AV,zuri da resi pitanje KiM,dok su on i njegovi klimoglavi (gori od zute bande) na vlasti,a pri tome svim silama odbija da odrzi REFERENDUM ,jer zna da tu gubi politika koju on forsira............NIKAD U EU !!!!!!!!!!!!!!!!!

AVANT CREDIT

pre 4 godine

Ponekad ste na tijesnom mjestu i treba vam malo novca da vas provede. Bilo da se radi o popravku automobila, u kvaru peći, pokrenite posao, povećajte poslovne usluge? ili nešto drugo, avantni zajam mogao bi biti najbolji izbor. Avantni zajmovi na rate ne omogućavaju vam da povećate saldo u budućnosti i umjesto toga vas postavljaju na jasan raspored otplate.  Zato ne ostavljajte ovu priliku da vas prođe. Molim te, ovo je za ozbiljne umne ljude,  , kontaktirajte nas putem e-maila: avantcreditnationwideloan@gmail.com Imajte na umu da ako su mlađi od 18 godina ne primjenjuje se, svi će vaši podaci biti pregledani ispravno visoka državna komisija, pa ste sigurni da je original prije primjenjivati. INFORMACIJE O PRIJAVNICI    1 Naziv: ...............................    2 Stanje: ...............................    3 Adresa: ..........................    4 Dob: ..............................    5 Broj faksa: .................    6 Zanimanje: ..................    7 Spol: .........................    8 Mjesečni prihod: ...........    9 Potrebna količina: .........    10 trajanja zajma: ..............

deda Raša

pre 4 godine

Tako je deco moja. Na Istoku se i sunce radja, a na zapadu je vecna tama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17