• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.11.2019

21:14

SNS ŽITORAĐE: Deca u vrtić primljena po konkursu i zakonu

Društvo

SNS ŽITORAĐE: Deca u vrtić primljena po konkursu i zakonu

Podeli vest

Opštinski odbor SNS Žitorađe saopštio je večeras da Dragan Ðilas iznosi neistine kada je u pitanju predškolska ustanova Prva radost u tom mestu i ističu da je sproveden konkurs za prijem dece u celodnevni boravak, kao i da je komisija sprovela rangiranje u skladu sa zakonom

- Kako prostorni kapaciteti ne dozvoljavaju prijem sve dece u vrtić postoje i deca koja su na žalost našla ispod crte za prijem, među kojima je i mala Marta Milojević- navodi se u saopštenju OO SNS Žitroađe.

Oni ističu i da je prosvetni inspektor Ministarstva prosvete u najkraćem roku postupao po prijavi roditelja i nije našao nepravilnosti u radu komisije.

U kontekstu potrebe i male Marte i druge dece prosvetni inspektor je 3. novembra naložio da se direktor obrati lokalnoj samoupravi za finansiranje i proširenje kapaciteta od 20 odsto, što je direktor i uradio već narednog dana i taj zahtev će biti usvojen na prvoj sednici SO Žitorađa, navodi se u saopštenju.

OO SNS SURČIN: Monstruozni čin predstavnika SzS!


Oni navode i da ovih dana kreće dogradnja postojećeg objekta predškolske ustanove Prva radost koji će povećati kapacitete za još četrdesetoro dece, nakon čega u opštini Žitorađa neće postojati lista čekanja.

Srpska napredna stranka bori se za svetlu  budućnost sve dece u Srbiji i sva deca su joj pođednako važna i vredna za razliku od Ðilasa, Bastaća, Jeremića i Obradovića.

Oni podsećaju da je Ðilas Beograd ostavio u ogromnim dugovima, a da od dece oteo objekat za dnevni boravak kako bi pravio rijaliti program i zgrtao milione evra.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je ranije danas da je iz vrtića u Žitorađi izbačeno dete člana ŠP, zbog kako kaže, njegovog opozicionog delovanja.

On je na osnivanju lokalnog odbora te stranke u Kikindi rekao da oni koji izbacuju decu iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke treba da odgovaraju.

Ocenio je i da se u obračunu sa političkim neistomišljenicima "ne preza ni od čega".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tasa

pre 4 godine

Trenutno jedan od najvećih lažova iz redova SzS ( a red je dugačak - ima ih mnogo! ) na političkoj sceni Srbije, tajkun Dragan Đilas, nastavlja sa širenjem laži, samo što je ovog puta pao na niske grane, zloupotrebio maleletno dete!

Bogdana

pre 4 godine

Đilas više ne zna šta će sa tolikim lažima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17