• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

29.11.2019

11:25

KO JE ČOVEK KOJI JE KUPIO MEGATREND ZA 56,1 MILIONA EVRA: Dejan Đorđević suvlasnik je više kompanija

Društvo

KO JE ČOVEK KOJI JE KUPIO MEGATREND ZA 56,1 MILIONA EVRA: Dejan Đorđević suvlasnik je više kompanija

Podeli vest

Privatni univerzitet "Megatrend" u Beogradu prodat je za 56,1 milion evra nemačkom konzorcijumu fondova, na čijem čelu je dr Dejan Đorđević.

Dr Dejan Đorđević rođen je 1971. godine u Leskovcu, a završio je Pravni fakultet u Beogradu i Medicinski fakultet u Prištini.

U njegovim biografskim podacima koji su objavljeni na internetu, navodi se i da je suvlasnik više kompanija u EU i predsednik borda direktora EFAS kompanije iz Berlina. Vlasnik je, između ostalog, brendova Efas Paper ТМ, Alpe Water ТМ...

Od 20. aprila 2018. godine predsednik je i Konzervativne reformističke stranke.

Na sajtu te partije objavljen je i program, a kao prioriteti, između ostalog, navedeni su: prosečna plata 844 evra u prvih 12 meseci, reforma zdravstva u prvih 14 meseci (zdravstvena zaštita za sve), reforma sudstva u prvih 16 meseci (iskorenjavanje korupcije u sudstvu), ekonomski revolucionarni progres u prva 22 meseca (BIO pro+ 122.000 familijarnih firmi), ali i prosečna plata 1.035 evra u prva 24 meseca vlasti...

Foto: Tanjug

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je juče na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.

- Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica - rekao je Jovanović, prenosi TV N1.

Jovanović je potom za Tanjug objasnio da je "Megatrend" prodat nemačkom konzorcijumu fondova i da promena vlasništva donosi obavezu kupca da u narednih pet godina uloži 150 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kada i gde

pre 4 godine

Rođen 1971 završio Medicinski fakultet u Prištini.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17