• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2019

17:19

KOME I ZAŠTO SMETAJU STEFANOVIĆ I REBIĆ?! Udruženje Srpska policijska unija: Iza ministra i direktora policije stoje odlični rezultati rada!

Društvo

KOME I ZAŠTO SMETAJU STEFANOVIĆ I REBIĆ?! Udruženje Srpska policijska unija: Iza ministra i direktora policije stoje odlični rezultati rada!

Podeli vest

Udruženje Srpska policijska unija saopštilo je da su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić sproveli jednu od najuspešnijih reformi MUP-a do sada i da iza njih stoje odlični rezultati rada, ali upozorava da pojedinim grupacijama odgovara narušavanje ugleda ministarstva, kao i fabrikovanje sukoba naroda i policije

SPU ocenjuje da je narušavanje ugleda ministarstva, a posebno direkcije policije, kao i blaćenje imena ministra Stefanovića i direktora Rebića, "oprobani recept" koji je nuđen građanima tokom devedesetih godina od strane opozicionih političara, a sa ciljem stvaranja mržnje i nepoverenja prema policiji.

SPU ističe da je aktivnu ulogu tada imao organizator i osnivača „Otpora“ Srđa Popović, koji danas vodi „Kanvas“, organizaciju koja je, kako tvrdi SPU, od 2000. godine pa do danas učestvovala posredno i neposredno u blizu četrdeset „obojenih revolucija“ u svetu.

- Obzirom da su metodi rada ove grupacije opšte poznati u Srbiji, jer smo imali primer njihovog delovanja „5.oktobra“, sada možemo očekivati još jače medijske napade na MUP, direkciju policije i na sve one koji vode ministarstvo i čine ga, a od strane „nezavisnih medija“, kao i organizovanje protestnih skupova kojima je cillj da se fabrikuje sukob naroda i policije kroz „nezavisne medije“ - navodi se u saopštenju i dodaje da se na osnovu svega pomenutog može zaključiti kome i zašto oni smetaju.

ODLIČNA SARADNJA U RAZBIJANJU KRIMINALNIH GRUPA! Stefanović sa nemačkim kolegom: Srbija će biti jedna od najsnažnijih policija u Evropi! (VIDEO/FOTO)



Udruženje takođe apeluje na policijske službenike i ostale zaposlene u MUP-u da odgovarajućim ponašanjem izbegnu neprijatnosti i žigosanje od strane onih kojima je sad potrebno da se policija prikaže u lošem svetlu.

SPU preporucucje kolegama da ne ostavljaju komentare na društvenim mrežama i javno ne iznose mišljenje koje ima političku konotaciju.

- Dok ste na terenu i u konataktu sa strankama budite profesionalni i nemojte dozvoliti da budete isprovocirani i tako sebi napravite problem a od strane provokatora budete prikazani, kako vi tako i cela policija Republike Srbije kao nasilna i neprofesionalna - navodi SPU.

Oni predlažu i da se policijski službenici konsultuju sa neposrednim rukovodicima, da budu mudri i sačuvaju sebe, kao i da ne nasedaju na "slatkorečivost političkih komesara".

SPU ocenjuje da Stefanović i Rebić, sa svojim saradnicima, tokom cele 2019 godine vode intenzivnu i izuzetno uspešnu međunarodnu policijsku saradnju, a pod njihovom komandom u Srbiji je iz dana u dan, sve uspešnija borba protiv svih oblika kriminala, o čemu govore statistički podaci.
 

STEFANOVIĆ SA GRČKIM MINISTROM O MIGRANTSKOJ KRIZI: Srbija će nastaviti efikasno da odgovara na sve izazove migracija uz humani pristup

 


Navode da je u prvih osam meseci ove godine na teritoriji Srbije su počinjena 47.324 krivična dela opšteg kriminala, što je za oko sedam odsto manje u odnosu na isti period 2018. godine, kad je izvršeno 50.775 ovih krivičnih dela.

U istom periodu počinjeno je 11.159 krađa, a prošle godine - 11.292.

Ove godine zabeležene su 7.952 teške krađe, što je za oko 18 odsto manje nego za isti period prethodne godine kad je taj broj iznosio 9.647.

U prvih osam meseci ove godine izvršena su 704 razbojništva, što je za oko 27 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine (965).

U prvih osam meseci ove godine zaplenjeno je oko 3,2 tone narkotika, što je za oko 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, navodi SPU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija