• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

24.01.2020

20:52

SRBIJO, OPREZ! SAD POSTAJE PREOZBILJNO  - SMRTONOSNI KORONAVIRUS STIGAO U EVROPU! Francuska potvrdila da ima obolelih!

Društvo

SRBIJO, OPREZ! SAD POSTAJE PREOZBILJNO - SMRTONOSNI KORONAVIRUS STIGAO U EVROPU! Francuska potvrdila da ima obolelih!

Podeli vest

Novi smrtonosni koronavirus stigao je u Evropu, a Francuska je potvrdila dva slučaja obolelih - u Bordou i kod Pariza, potvrdila je francuska ministarka zdravlja

Informacija je stigla je nakon što je potvrđen drugi slučaj obolelog u SAD, a u pitanju je žena u šezdesetim godinama, koja se leči u čikaškoj bolnici i čiji napredak protiče kako treba, piše Sky news.

Pacijent je putovao u kineski grad Vuhan - epicentar epidemije - u decembru i odleteo kući u Ilinois 13. januara. Na poletu nije pokazivala simptome.

Reč je o pacijentkinji koja je boravila u gradu Vuhanu u Kini, epicentru zaraze, i vratila se avionom kući 13. januara. Za vreme leta nije pokazivala simptome.

Prvi potvrđen slučaj bio je muškarac u svojim 30. godinama iz Vašingtona. On je takođe oboleo u povratku iz Vuhana u Kini. I on se oporavlja, ali se još uvek leči u bolnici.

U SAD su preduzete mere kako bi se sprečilo širenje zaraze. Zdravstveni radnici preduzeli su stroge mere zaštite tako što najpre vrše skrining na aerodromima za putnike koji stižu iz Kine, potom ih stavljaju u karantin po potrebi, a ukoliko je se sumnja na virus potvrdi, izoluju ih.

(VIDEO) SNAŽAN ZEMLJOTRES OD 6,9 STEPENI POGODIO ISTOČNU TURSKU! Još nije poznato kakvu je štetu napravio i da li ima žrtava.

Prema poslednjim podacima, 26 ljudi do sada je umro, dok je više 860 obolelih. Sumnja se da je broj zaraženih petocifren.

U Britaniji se testiranje svih 14 sumnjivih slučajeva virusa pakazalo negativnim, rekao je glavni medicinski direktor zemlje dr. Chris Vhitti u izjavi.

- Svi se slažemo da je rizik za britansku javnost i dalje nizak, ali u Velikoj Britaniji možda postoje slučajevi u nekoj fazi - rekla je Vhitti.

 - Pokušali smo da isprobamo mere da odgovorimo. Velika Britanija je dobro pripremljena za ove vrste incidenata, sa odličnom spremnošću protiv zaraznih bolesti - poručio je on.

PUTINA SU U JERUSALIMU SLUŠALI BEZ REČI, NIJE PROPUSTIO NI DA POMENE STRADANJE SRBA I SLOVENA... Kada je govorio ono što Crvena Armija zatekla u Aušvicu VLADAO JE "MUK I NEVERICA"!

Vhitti je rekla da će na Heathrovu od danas biti uspostavljeno "javno središte zdravlja", koje c"e činiti kliničari i drugi javni zdravstveni službenici.

Sve o događajima povezanim sa izbijanjem epidemije koronavirusa čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

Ma ne brinite imaju rusi lijek.veli informer pre 3 dana

tanja z

pre 4 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo sto se plasira.....virus je usao u kinu u epruvetici prilikom potpisivanja sprazuma....cisto da se malo prorede kinezi...Pozdrav za informet i administratore sto koriste logiku

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija