• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/bankar.me

31.01.2020

08:27

(VIDEO) 92 MOSTA, 42 TUNELA I JEDNO ČUDO GRADNJE! Pogledajte kako izgleda put kojim će se OD BEOGRADA DO MORA STIZATI ZA 4 SATA!

Društvo

(VIDEO) 92 MOSTA, 42 TUNELA I JEDNO ČUDO GRADNJE! Pogledajte kako izgleda put kojim će se OD BEOGRADA DO MORA STIZATI ZA 4 SATA!

Podeli vest

Gradnja autoputa Bar - Boljare uveliko je u toku, a sada su svetlost dana ugledali novi kadrovi.

Na auto-putu planirana je gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Prioritetna deonica Smokovac-Uvač-Mateševo duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara, prenosi Bankar.

Izgradnja ovog auto-puta skratiće, kako se procenjuje, putovanje do Beograda na četiri sata, umesto sadašnjih devet sati.

Inače, sredinom oktobra završen je most "Moračica" na autoputu Bar-Boljare.

Foto: barboljare.me

 

Reč je o jednom od najvećih objekata i simbolu budućeg auto-puta Bar- Boljare. Za samo jednu stopu mosta utrošeno je oko pet hiljada kubika betona, u kompletan most ugrađeno je oko 15 hiljada tona železa.

Foto: barboljare.me

 

Most "Moračica", nazvan po koritu Morače iznad koga je građen, visok je 175 metara i dug 960 metara.

Krajnji rok za izgradnju prve deonice autoputa je 30. septembar 2020. godine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
JOANIKIJE

pre 4 godine

Beograd ,,centar sveta,, i bitno je da ce Beogradjani stizati za 4 sata do mora, a jug a od Jagodine pa sve juznije - jug Srbije u blatu.

Milan

pre 4 godine

Neka grade šta hoće, ali ja im nikada više neću ući na teritoriju! Nakon svih gluposti koje sam doživeo tamo, lepše mi je u Grčkoj, Bugarskoj...

Ljubiša

pre 4 godine

Što se mene tiče,može da bude i od svile,u Milu im i Goru im ne idem,nego u Grčku.

Ana

pre 4 godine

Tako ce beogradski crnogorci,brze stizati na dedovini u rodnom kraju,inace Srbi iz Srbije letuju u Grcku,gde je more toplije cene usluga bolje i gde postuju turiste za razliku od Crne Gore,koja vodi antisrpsku politiku.

Ivana

pre 4 godine

Do kog bre mora? Ljudi, pa zar ćete posle svega ponovo u CG?

darijapalcica

pre 4 godine

Ma da se stize i za pola sata moj 1 euro nece otici Milogorcima u Dzep

Darko

pre 4 godine

Izvinite o kom to moru vi pišete? Pored Grčke, Turske, Bugarske i još nekih destinacija za one sa malo dubljim džepom, da li je normalno ići u Milovu privatnu prćiju. Pa trenutno je bezbednije da letujete u Zadru ili tako nekom gradu u Hrvatskoj. Manje neprijatnosti bi imali. U ostalom što da dajem svoje pare i da me neko još zato i maltretira. Ma Turska i Grčka su zakon, ma šta ko mislio. Izmislili turizam za ove naše bivše.

pepa prasac

pre 4 godine

a jer moze nekako da bude jednosmeran da odu dole ovi ovdasnji crnogorci i oni koji ih preferiraju a da nam drugi vise ne dolaze? bas bi se usrecili i onda bi nam se isplatilo ulaganje

zoki

pre 4 godine

Ja sam protiv toga da se pravi auto put za crnu goru . Hteo bi referendum da SRBI odluce o tom autoputu .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija