• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2020

16:45

(FOTO) NIS pomogao obnovu Narodnog pozorišta u Nišu

Društvo

(FOTO) NIS pomogao obnovu Narodnog pozorišta u Nišu

Podeli vest

Unutrašnjost zgrade Narodnog pozorišta u Nišu dobila je novo ruho zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“

NIS je u okviru podrške rekonstrukcije unutrašnjosti Narodnog pozorišta u Nišu izdvojio finansijska sredstva u iznosu od 1.000.000 dinara, a projektom je u cilju unapređenja uslova rada i boravka u pozorištu obuhvaćena obnova podnih podloga u foajeima u prizemlju i na spratu pozorišta, kao i postavka novih tepisona i parketa. Podrškom Narodnom pozorištu u Nišu, jednoj od najstarijih i najznačajnijih kulturnih ustanova u Srbiji, NIS je nastavio da doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana Niša i okoline.

Foto: Promo

Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, zahvalio se kompaniji NIS na podršci u realizaciji projekta:

Foto: Promo

- Nadam se da je pomoć koju je pružio NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ samo prvi korak u konačnom renoviranju zgrade Narodnog pozorišta u Nišu. Ovo je jedna od najlepših i najfunkcionalnijih pozorišnih zgrada u Srbiji. Zahvaljujući NIS-u, Gradu Nišu i prijateljima pozorišta uspeli smo da napravimo taj prvi korak i da vratimo sjaj ovoj zgradi.“

Foto: Promo

Stefan Despotović, rukovodilac Centra za odnose sa javnošću NIS-a, ovim povodom je istakao značaj partnerstva NIS-a i lokalne samouprave koje ima za cilj unapređenje zajednice na dobrobit svih njenih građana:

Foto: Promo

- Кompanija NIS je jedan od najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji. Ono na što smo mi posebno ponosni nisu samo biznis rezultati, već i naša ulaganja u oblast društvenog poslovanja. NIS je u proteklih 12 godina realizovao niz društveno-odgovornih projekata širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, a jedan od gradova sa kojima sarađujemo od početka je i Grad Niš. Srećni smo kada vidimo konkretne rezultate naše saradnje, kao što je ovaj današnji projekat - izjavio je Despotović. Marina Кostić, pomoćnica gradonačelnika Niša, zahvalila se kompaniji NIS na doprinosu i ulaganjima u projekte koji su značaja za razvoj opštine:

Foto: Promo

- Čast mi je i zadovoljstvo što danas ispred Grada mogu da se zahvalim kompaniji NIS na ulaganju u Niš, njegovu kulturu i našu značajnu ustanovu. Svako poboljšanje uslova rada za glumačku ekipu pozorišta je ujedno i poboljšanje našeg osećaja užitka svaki put kada dođemo da prisustvujemo nekoj od predstava. Sama sintagma, odnosno naziv ovog projekta, „Zajednici zajedno“, dovoljno govore – zajednički ciljevi, zajednička ulaganja i korak napred u budućnost“

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ NIS realizuje već 12 godina, u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Do sada je kroz program podržano skoro hiljadu projekata vrednih više od milijardu dinara koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije. U okviru saradnje sa Gradom Nišom NIS je tokom 11 godina uspešnog partnerstva uložio više od 65 miliona dinara u realizaciju preko 70 projekata koji su unapredili kvalitet života i doprineli boljitku građana Niša i okoline. Кompanija NIS nastavlja sa podrškom lokalnim zajednicama i u 2020. godini, a u okviru svog korporativnog programa „Zajedinici zajedno» u Srbiji, NIS će uložiti 114,5 miliona dinara u bezbednost i digitalizaciju nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama na teritoriji 12 partnerskih opština, uključujući i Grad Niš.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17