• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

20.03.2020

20:22

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 2: Spremanje magičnog jela! Kad od "vola u kupusu", ostane samo kupus

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 2: Spremanje magičnog jela! Kad od "vola u kupusu", ostane samo kupus

Podeli vest

Početak dijete doveo nas je i do spremanja magičnog jela od koga ćemo biti siti satima a kilogrami će se topiti velikom brzinom

Glavni sastojak ovog magičnog variva je kupus, povrće koje je odličan izvor vitamina C, beta-karotena, vitamina A i minerala, a uz to na 100 grama ima samo 20 kalorija dok je telu da bi ga razgradilo potrebno trostruko više. Pošto nismo u Guči nego na dijeti, umesto suvog mesa, rebara ili slanine, kupus kuvamo "klot" na vodi sa lukom, šargarepom, paradajzom i začinima (so, aleva paprika, biber). Bilo bi i paprike da je nisu svu pokupovali. Svi ovi sastojci su izuzetno zdravi i puni vitamina, a mogu da zasite i čoveka mojih gabarita.

Foto: Informer

Šargarepa je odličan izvor vitamina A i karotenoida, kao i dijetalnih vlakana, vitamina C i kalijuma, a na 100 grama ima 41 kaloriju. Paradajz je bogat vitaminima C, B, E i K, karotenoidima i likopenom, ima oko 20 kalorija po komadu (dok organizam za razgradnju potroši 60 kalorija) i uz sve to podstiče izlučivanje vode iz organizma, pa je idealan za sve koji žele da smršaju. Crni luk sadrži dragocene vitamine, od kojih dominiraju C i B, kao i fitonutrijente koji imaju antioksidativna dejstva, a deluje i protiv upala i na snižavanje holesterola.

Uz to ima dobre efekte na kardiovaskularni sistem, odličan je protiv osteoporoze, smanjuje rizik od kancera, popravlja ravnotežu šećera u krvi i, što je najvažnije, u ovim "korona vremenima" popravlja oslabljeni imunitet.

Sve namirnice krčkamo par sati, začinimo po ukusu, i na kraju dobijemo jelo izvanrednog mirisa i ukusa, a cela šerpa koju ja ovoliki jedva pojedem za tri dana ima manje kalorija nego jedna punjena pljeskavica.  Moram da vam priznam, nije kao rebarca ni kao kobaje, ni kao ćufte, čak ni kao špagete i pice, ali je sasvim zadovoljavajuće i održava me sitim ceo dan. Verujte mi, sa ovim jelom ćemo zajedno pobediti nataložene masti, i to do poslednjeg lipida.
  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 4 godine

imas i masku .. bas lepo .. ja nemam ni jednu .. nema da se kupi ..

Dr Jakov Zlatar

pre 4 godine

A Pepsi kola jel njeno prisustvo ima neku poruku?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17