• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.04.2020

13:54

(VIDEO) POMOĆ RUSKIH EKSPERATA STIGLA U PRAVO VREME Vulin razgovarao sa Šojguom putem video-konferencije

Društvo

(VIDEO) POMOĆ RUSKIH EKSPERATA STIGLA U PRAVO VREME Vulin razgovarao sa Šojguom putem video-konferencije

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je preko video linka razgovarao sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv koronavirusa.

- U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, molim vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu – poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je i lično zahvalio generalu Šojguu zbog njegovog uticaja što je pomoć, koja je iz Ruske Federacije stigla u Srbiju, velika i blagovremena i što nas ni u ovom teškom trenutku nije zaboravio.

Foto: www.mod.gov.rs

Na kraju video razgovora, ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu poželeo je ministru Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa. Ministar Šojgu je naglasio da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

U video razgovoru učestvovao je i šef timova ruskih stručnjaka general-major Mihail Černišov koji je izvestio ministre Vulina i Šojgua o aktivnostima ruskih lekara i ABHO ekipa, koje širom Srbije vrše dezinfekciju prostora i zdravstvenih ustanova i vrše preglede pacijenata za koje se sumnja da su oboleli od virusa Covid-19.

Foto: www.mod.gov.rs

Prema izveštaju generala Černišova ruski timovi dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta, 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, a medicinske ekipe posetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova u Srbiji. Četiri medicinske ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17