• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

17.04.2020

20:21

ŠEST MESTA U SRBIJI ODOLEVAJU KORONI, NEMAJU NIJEDNOG OBOLELOG! Stručnjaci provalili njihovu tajnu, ako svi usvojimo to što oni rade VIRUS JE GOTOV!

Društvo

ŠEST MESTA U SRBIJI ODOLEVAJU KORONI, NEMAJU NIJEDNOG OBOLELOG! Stručnjaci provalili njihovu tajnu, ako svi usvojimo to što oni rade VIRUS JE GOTOV!

Podeli vest

Bujanovac i Preševo pridružili su se Kniću, Bečeju, Tutinu i Kosjeriću koji i dalje odolevaju da se nađu na listi gradova u kojima su zabeleženi slučajevi korona virusa.

U navedenim mestima nema registrovanih slučajeva oboljevanja od korona virusa, rečeno je danas na konferenciji za novinare o najnovijim podacima o korona virusu. 

U čemu je tajna njihovog uspeha?

Svi redom navode da se strogo poštuju mere koje je dalo Ministarstvo zdravlja, ali i da u tim mestima izgleda žive baš disciplinovani građani, koji ili uopšte ne krše ni mere samoizolacije ni zabranu kretanja, ili je ona na minimumu.

Knić

Opština Knić ni posle više od mesec dana od uvođenja vanrednog stanja i proglašenja pandemije nema zaraženih korona virusom. Kako se navodi, u ambulanti za respiratorne infekcije i febrilna stanja u Gruži pregledano je više od 100 pacijenata, pet je uzorkovano i nalazi kod svih pet pacijenata bili su negativni na virus COVID-19.

Kako im uspeva?

Prvo u broju zdravstvenih radnika: u borbu protiv pandemije u Domu zdrvlja u Kniću angažovano je 50 medicinskih radnika, od čega 20 lekara, 27 medicinskih sestara i tri laboratorijska tehničara. Opština organizuje prevoz za zdravstvene radnike koji žive u okolnim mestima, tako ih dodatno štiteći.

Opština Knić odmah po uvođenju vanrednog stanja formirala je i volontersku službu koja ima više od 50 članova koji stižu do najugroženijih.  Jednom nedeljno dezinfikuju ulice i javne površine u najprometnijim mestima u opštini. Dezinfikovane su stambene zgrade i sve javne ustanove, Dom zdravlja, svi objekti Pošte, Policijska stanica i prostorije opštine Knić.

Kosjerić

Kosjerić je i dalje jedina opština u Zlatiborskom okrugu koja nema nijedan slučaj oboljevanja. Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić rekao je ranije da su meštani veoma disciplinovani i veruje da je to razlog što u ovoj sredini još uvek nema obolelih od korona virusa. Ispred prodavnica i apoteka nema gužvi i svi poštuju propisano odstojanje.

Foto: Tanjug/Beta/Fotoilustracija

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje opština Kosjerić je nabavila hipohlorid i kojim su dezinfikovani trotoari, ulice, parkovi, parkinzi oko mega marketa i Doma zdravlja. Poljoprivrednici poštuju policijski čas i obevaze na njivama obavljaju kada je kretanje dozvoljno.

U izolaciji je 46 ljudi, a testirano je pet ljudi i svi su negativni.

Tutin

U Tutinu su uzeti brisevi zdravstvenih radnika koji rade u Kovid bolnici i Hitnoj službi. U Epidemiološkoj službi su testirana četiri lekara, koji su prethodno bili u samoizolaciji, i svi rezultati su negativni. Za dva uzorka čekaju se rezultati.

BUGARI, AJDE BRŽE TO, SRBIJA NEMA VREMANA ZA VAŠE... Premijer Bojko Borisov najzad poslao poruku od KLJUČNE VAŽNOSTI ZA NAŠU ZEMLJU!

Lekari u Tutinu od početka ove nedelje mogu da uzimaju briseve osobama za koje se bude sumnjalo da su pozitivne na korona virus. Kako navode u Tutinu, sve rade po preporukama Ministarstva zdravlja.

Tutin je u blizini žarišta, Novog Pazara, kom nije uspelo da bude kovid negativan.

Bečej

Iako je na sajtu Ministarstva zdravlja navedeno da u opštini Bečej postoje dve osobe obolele od korona virusa, najverovatnije se radi o administrativnoj grešci. Tačnije, prilikom testiranja zavedeni su podaci iz ličnih dokumenata, a u ovom slučaju te dve osobe, najverovatnije, u ličnim kartama nisu promenile mesto prebivališta.

Svim sugrađanima starijim od 65 godina, koji su se protekle nedelje obratili kontakt centru Opštine Bečej započeta je dostava sredstava za dezinfekciju u količini od 2 litre po domaćinstvu.

Volonteri mobilnog tima Opštine Bečej prošle nedelje posetili su sugrađane u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.

VUČIĆ REKAO "NE" NAJMOĆNIJOJ SVETSKOJ INSTITUCIJI! Srbija je dovoljno jaka, ta vrsta pomoći joj nije potrebna! VLADE U SVETU SU PADALE I ZA MANJE STVARI!

U bolnicama u Vojvodini nema pacijenata iz ove opštine, piše Telegraf.rs.

Pčinjski okrug

Osim u Bujanovcu kada je u pitanju Pčinjski okrug, što je potvrđeno na konferenciji za novinare, obolelih od korona virusa nema ni u Trgovištu.

Foto: freepik.com

Podsetimo, u poslednja 24 sata u našoj zemlji je od posledica infekcije koronavirusom umrlo još sedam osoba, od koji je pet bilo muškog pola. Ukupan broj preminulih sada iznosi 110. Stopa smrtnosti je trenutno 1,93 odsto.

SVRBI IH ŠTO IM SE EKONOMIJA RASPADA! Hrvati opet brutalno napali Srbiju i Vučića - NE MOGU DA PREŽALE ŠTO JE NAŠA ZEMLJA LIDER U REGIONU!

Procenat smrtnosti među polovima je 76% muškarci, 24% žene. Virus je potvrđen kod još 372 osoba, tako da je ukupan broj obolelih 5.690.

U poslednjih 24 sata testirano je 3.094 osoba, a do sada je u Srbiji ukupno na COVID analizirano 32.566 uzoraka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
johny

pre 4 godine

sve,sve,moze,ali presevo i bujanovac gde se vratilo hiljade siptara iz svajcarske,i koje niko nije niti ce testirati.nek se vidi od cega crkavaju ko muve

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17