• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2020

15:00

MINISTAR VULIN: Zahvaljujući inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila, nismo izgubili ni jedan jedini čas

Društvo

MINISTAR VULIN: Zahvaljujući inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila, nismo izgubili ni jedan jedini čas

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas predstavljanju platforme za izvođenje nastave i učenje na daljinu u Odseku za simulacije i učenje na daljinu Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

Tokom prezentacije, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić i nastavnici vojnih škola, predstavili su ministru odbrane način rada platforme i njene mogućnosti kada je reč o nastavnom procesu, a kadeti Vojne akademije, javljanjem putem video-linkova, prezentovali su naučeno gradivo i pokazali da vredno uče i rade, iako su trenutno van školskih klupa.

Ministar Vulin je, nakon prezentacije, istakao da i u uslovima vanredng stanja vojno školstvo je pokazalo koliko je u stanju da se prilagodi i koliko je u stanju da brzo reaguje i brzo omogući svojim polaznicima da nastave sa redovnim procesom svog školovanja.

Foto: www.mod.gov.rs

- Zahvaljujući platformama za učenje na daljinu, a posebno inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila upravo za naše korisnike, mi nismo izgubili ni jedan jedini čas. Sva naša decu su se normalno školovala, učila sve ono što bi inače učila i spremna su da privedu svoje školovanje kraju – naglasio je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, svakako da postoje određene specifičnosti vojnog školstva, kao što su razne vežbovne aktivnosti, praktičan rad, upoznavanje sa naoružanjem i korišćenje naoružanja, a koje će u skladu sa relaksacijom situacije i preporukama zdravstva biti urađeno na vreme.

Foto: www.mod.gov.rs

Kako je istakao rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Radovanović, taj univerzitet je preduzeo sve mere na realizaciji zadataka u skladu s Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji.

- Naš zadatak je obrazovanje kadeta i učenika srednjih škola, kao i polaznika svih oblika usavršavanja. Zadovoljan sam postignutim rezultatima, zadovoljan sam i angažovanjem naših kadeta i polaznika koji svakodnevno primenjuju platformu za učenje na daljinu koja zaista omogućava rad naših kadeta van učionica. Ostaje da u narednom periodu, u skladu s relaksacijom mera tokom varednog stanja, realizujemo primenjene oblike obrazovanja – naglasio je general Radovanović i izrazio sigurnost da će i ove klase učenika, kadeta i polaznika Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja u potpunosti realizovati sve oblike školovanja u skladu s planom i programom za 2020. godinu.  

Foto: www.mod.gov.rs

Načelnik Odseka za simulacije i učenje na daljinu pukovnik vanr. prof. dr Goran Šimić istakao je da je današnja prezentacija namenjena za realizaciju vojne obuke i obrazovanja na Univerzitetu odbrane u uslovima vanrednog stanja i da se nastava odvija nesmetano.

Foto: www.mod.gov.rs

- Iskoristili smo sve naše kapacitete i uz podršku Generalštaba Vojske Srbije imamo platformu za učenje na daljinu dostupnu 24 časa dnevno učenicima, kadetima i polaznicima svih oblika usavršavanja. Na platformi je 401 predmet i kurs, 3.965 nastavnika i slušalaca kurseva. U svakom trenutku imamo od 150 do 210 korisnika, odnosno na dnevnom nivou reč je o 700 do 1.000 korisnika. Osim nastave na platformi, koristimo i alternativne oblike radi video konferensinga i video uvida u rad učenika korišćenjem određenih aplikacija. Primenjujemo sve što nam savremena tehnologija omogućava kako bi se nastavni proces na Univerzitetu odvijao bez prekida ovih sedam nedelja – ukazao je pukovnik Šimić.  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17