• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

16:30

ZARAZA ŠIROM SRBIJE! U domovima za stare pozitivno 489 korisnika i 98 zaposlenih!

Društvo

ZARAZA ŠIROM SRBIJE! U domovima za stare pozitivno 489 korisnika i 98 zaposlenih!

Podeli vest

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji zaraženo je 489 korisnika i 98 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, kažu u Ministarstvu.

Zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Knjaževcu, Aleksincu i Mataruškoj Banji.

Kako se navodi u saopštenju, zaraženih korona virusom ima i u Gerontološkom centru Beograd - Usluga Pomoć u kući, Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenju Novi Beograd, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru.

U BEOGRADSKIM DRŽAVNIM DOMOVIMA ZA STARE nema zaraženih, u dva privatna doma je 25 korisnika pozitivno

Takođe, i u Domu za decu i omladinu ''Duško Radović'' u Nišu, Prihvatilištu za decu u Beogradu, Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'' na Umci.

COVID-19 je potvrđen i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''''Doživeti stotu'''' u Beogradu, Zemun, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Elite Home Star'', u Progaru, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Eskulap centar'' u Nišu, ''Nana'' u Beogradu, ''Nada'' u Beogradu i ''Sunčev breg'''' u Beogradu.

KINESKI STRUČNJACI POSETILI Dom za stare Bežanijska kosa, ZADOVOLJNI SPROVEDENIM MERAMA

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je 57 ustanova za odrasle i starije (devet domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, osm domova za smeštaj odraslih i starih, tri ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 domova za decu i mlade (10 domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, tri Zavoda za vaspitanje dece i omladine i četiri ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija